Váratlan fordulat, Giroud új szerződést kapott

Váratlan fordulat következett be Olivier Giroud esetleges érkezése kapcsán, ugyanis a Premier League-ben szereplő Chelsea bejelentette, hogy 1 évvel meghosszabbította a játékos lejáró szerződését.

A világbajnok francia csatár nemrég közel került ahhoz, hogy csatlakozzon a Milanhoz és a felek között folyamatban voltak a tárgyalások. Pénteken a Chelsea bejelentette, hogy egyoldalúan hosszabbított Giroud-val, akinek az új szerződése 2022. június 30-ig szól.

Giroud szerződésében szerepelt egy opció, amely a Chelsea számára lehetőséget biztosított arra, hogy egyoldalúan, a játékos beleegyezése nélkül meghosszabbítsa a lejáró szerződést. Mint kiderült, a londoni alakulat már áprilisban aktiválta ezt a záradékot, azonban a bejelentés csak most történt meg.

A hosszabbítás ellenére valószínű, hogy Giroud a nyáron távozik, azonban az ingyenes transzfer helyett a következő klubjának adott esetben ki kell fizetnie az átigazolási árát. A hírek szerint a Chelsea azért aktiválta az opciót, hogy elkerülje azt a forgatókönyvet, hogy Giroud ingyen csatlakozzon egy másik klubhoz a Premier League-ben.

A 34 éves csatár ügynöke a Calciomercatónak nyilatkozott: “A Chelsea egyoldalúan élt az opcióval, de azt ígérték a játékosnak, hogy külföldi ajánlat esetén felbontják a szerződését.”

Giroud az RMC Sportnak adott interjújában megerősítette, hogy a Milan egy konkrét lehetőség számára és reagált arra is, hogy Ibrahmovic örömmel látná őt a csapatban.

“Mindig nagy öröm ilyen szavakat hallani egy olyan játékostól, mint Zlatan. Ez extra motiváció számomra. Jövőm? Nem akarok most erről beszélni, a Milan egyértelműen egy lehetőség a többi megkeresés mellett.”