Váratlan kéréssel fordult az úszószövetséghez Hosszú Katinka

Mindezzel még nem is lenne gond, hiszen az úszók körében évtizedekre visszanyúló hagyománya van a téli hónapokban melegégövi országokba (Thaiföldre, újabban pedig a Közel-Keletre) szervezett több hetes edzőtáboroknak. Ez a lehetőség az aktív válogatott kerettagok számára áll nyitva, és a Magyar Úszó Szövetség állja a számlát – írták.

A háromszoros olimpiai bajnok, 200 méteres vegyesúszásban világcsúcstartó klasszis, Hosszú Katinka azonban legutóbb tavaly, a római Európa-bajnokságon ugrott medencébe, ahol egy klasszikus számában, 400 méter vegyesen (amiben korábban szintén övé volt a világcsúcs) nem jutott tovább az előfutamból.

A bajnoknőnek ennek ellenére határozott célja, hogy London, Rio de Janeiro és Tokió után kijusson karrierje negyedik olimpiájára, a jövő nyári párizsi játékokra. Ehhez pedig ő is melegégövi edzőtáborba vonulna, méghozzá Dubajban. És annak ellenére, hogy jelenleg nem tagja a válogatott keretnek, és nem is a magyar csapattal együtt készülne, a szövetséggel fizettetné az útját, írja a Blikk. De nem csak a sajátját, hiszen természetesen vele utazna edző férje, Layber-Gelencsér Máté, augusztusban született kislányuk, Kamília, valamint egy bébiszitter is, a család elhelyezését pedig ötcsillagos luxushotelben képzeli el. A bulvárlap információi szerint ezekről az igényekről írásban tájékoztatta a magyar szövetséget.

A szervezet a lappal azt közölte, még nem született döntés az ügyben, így még az sem kizárt, hogy végül – érdemei elismeréseként – teljesítik a kívánságát, ha nem is a luxusigényeit.

Írta a Magyar Hírlap