Vasárnap evezős évadnyitó a Margitszigeten

evezes.jpg

A Danubius Nemzeti Hajósegylet, a Magyar és a Budapesti Evezős Szövetség immár 18. alkalommal rendezi meg évadnyitóját, a gróf Széchenyi István-emlékversenyt és sportnapot vasárnap a Margitszigeten.

A DNHE klubháza és a Wesselényi csónakház körüli területen 10 órakor kezdődő programsorozat keretében több versenyszámot is végigizgulhatnak az érdeklődők.
   
Az egyik leglátványosabbnak a "fapados Oxford-Cambridge" ígérkezik, ennek keretében cégek csapatai mérik össze tudásukat a Dunán. A számot a XVIII. századi angol királyi tízevezősök mintájára készült hajókban rendezik, a táv 500 méter lesz.
   
Ezen kívül lesz még férfi nyolcas, női kormányos nélküli négypárevezős, serdülő vegyes kormányos négypárevezős, családi túra kettes, veterán férfi/női vagy vegyes négypárevezős és egyetemi fixüléses tízevezős futam is.
   
Az esemény keretében a Szerencsejáték Zrt. átad egy tízevezős hajót a Down Alapítványnak. A Danubius Nemzeti Hajós Egylet évek óta segíti a szervezet munkáját azzal, hogy evezni tanítja a sérült fiatalokat.

MTI