Vége a kalandnak

Nem jötte össze a továbbjutás a Puskás Akadémia U19-es csapatának az UEFA Ifjúsági Ligában. A felcsútiak a hazai pályán elért 1-1-es döntetlent követően úgy utaztak Szalonikibe a görög PAOK-hoz, hogy mindenképpen gólt kell szerezniük a továbbjutáshoz. Nem sikerült, a mérkőzés 0-0-ra végződött.

Majer Dániel Nem sikerült megismételnie tavalyi teljesítményét a Puskás Akadémia U19-es együttesének, ugyanis már az első fordulóban búcsúzott az UEFA Ifjúsági Liga küzdelmeitől. A korosztály magyar bajnoki címvédőjének a görög PAOK-on kellett volna túljutnia, a hazai pályán elért 1-1-et követően Görögországban, azonban csak 0-0-ra futotta erejéből.

Kevés lehetőségével nem tudott élni a Puskás Forrás: puskasakademia.hu

Kevés lehetőségével nem tudott élni a Puskás  •  Forrás: puskasakademia.hu

Görög fölénnyel kezdődött a találkozó, a hazaiak a második percben ígéretes kontratámadással veszélyeztették a kaput. Három perccel később Hatzisztravosz tesztelte Tóth Balázst, a kipattanóból pedig kis híján betalált a PAOK, Szatopulosz épphogy lemaradt.

Negyedóra elteltével kicsit visszavettek a görögök, a Puskás Akadémia is körülnézhetett az ellenfél kapuja előtt, komoly helyzetet azonban nem tudott kialakítani. Szusszanás után ismét rohamozni kezdett az ellenfél, a 28. percben Hatzidibász középre adott labdáját Sztatopulosz fejelte az ötösről kapura, de Tóth Balázs a helyén volt.

A játékrész legnagyobb görög helyzete azonban még hátra volt, a szünet előtt öt perccel Matheu került ziccerbe, de csak az oldalhálót találta el. A 45. minutumban a Puskás Akadémia is veszélyeztetett, Szabó Bence a tizenhatoson belül szöktette Óvári Zsoltot, aki azonban nem tudta átvenni a labdát.

A második félidő elején próbált újítani a magyar együttes, Kováts először szabadrúgásból, később egyéni akcióból próbált meg a kapuba találni. Látványos megoldás is akadt, Keményffy ollózva lőtt kapura, Sziabanisz kapus azonban fogta a próbálkozást.

A magyarok bánatára nem sokkal később Óvári Zsolt lövését is sikerült hárítania, pedig a felcsútiak támadója ezúttal meg tudta szelídíteni a labdát, és az ötös sarkáról óriási lehetőséget puskázott el. Akkor ugyan még nem lehetett tudni, de ez volt a Puskás Akadémia utolsó komoly helyzete a találkozón, sőt, a 76. percben a védőknek a gólvonalról kellett tisztáznia Hatzidibász lövését. Így legalább a 0-0-s döntetlent megtartotta a magyar csapat, ez azonban a helytálláson túl a továbbjutáshoz már nem volt elég, a görögök jutottak a következő körbe.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, SZALONIKI
Bajnokok ága, 1. forduló, 2. mérkőzés
PAOK–Puskás Akadémia 0-0
Puskás Akadémia: Tóth Balázs – Keszi (Suscsák, 83.), Bokros, Kertai, Rétyi – Tóth B., Tóth K. (Magyari, 69.), Keményffy (Daróczi, 83.), Óvári, Kováts –Szabó

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS