Veres Roland – Az önbizalmam a régi, győztes mentalitással lépek majd ringbe Debrecenben

Veres Roland a magyar ökölvívás nagy ígérete, ebben az évben egy újabb áttörés következhet be a karrierjében, és egyértelmű célja az olimpiai kvóta megszerzése. Minden más esemény csak egy állomás az úton, de a Bocskai Emlékverseny az egyik legfontosabb lesz számára az év első felében.

Roland 2021-ben lett a magyar válogatott tagja és már a belgrádi világbajnokságon jelezte, hogy nagy dolgok állnak előtte. A jereváni Európa-bajnokság hozta meg számára az első áttörést, bronzérmet szerzett, rutinosabb versenyzőket maga mögé utasítva. Roli szeptemberben súlyosabb sérülést szenvedett, de szerencsére nagyon gyorsan felépült belőle, így a magyar bajnokságon teljes értékű harcosként vehetett részt, és Miskolcon be is húzta az 57 kilósok között az aranyérmet. Roli tudatosan készül az ellenfelekre, és a Bocskain akarja megmutatni, hogy idén mindenkinek számolnia kell vele.

„Szerencsére jól vagyok testileg és lelkileg is, minden a terveknek megfelelően zajlott az elmúlt hetekben. Elképesztően várom a verseny kezdetét, a Bocskai Emlékverseny nemcsak neves esemény, de minden évben nagyon erős is. Van egy elképzelés a fejemben a teljesítményemről és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez valóság is legyen egyben. Hamarosan két éve leszek az ökölvívásban, és egyre jobban érzem magam benne, egyértelműen remek ötlet volt váltani a kick-boxból.

Már csak a súlyhozás van hátra, a gyorsítás kell még és készen leszek a Bocskaira. Ahogy tudom, nagyon jó ellenfeleim lesznek Debrecenben, és terveim szerint már meg kell tudnom verni őket. Van egy kész tervem a kazahok egyik legjobbja, Szerik Temirzsanov ellen is, amelyet végig kell vigyek ellene erőszakosan, szóval készülök mindenkivel szemben taktikai szinten is. Ez az év arról szól, hogy a lehető legjobb formámat tudjam hozni az Európa Játékokon, amely idén a legfontosabb esemény. Nagyon várom az eseményeket addig, az odáig vezető utat. Motiváltnak és energikusnak érzem magam.

Önbizalmam a régi, amelynek nagyon örülök és vártam azt a pillanatot a karrieremben, amikor készen állok arra, hogy bárki ellen a siker lehetőségével lépjek be a ringbe. A Bocskai Emlékversenyen a győztes mentalitással fogok bokszolni” – nyilatkozta Veres Roland.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Tags: