Veretlen harmadik

Döntetlent játszott a horvátokkal a fiú U15-ös vízilabda-válogatott a šibeniki tornán utolsó napján. A magyar csapat veretlenül a harmadik helyet szerezte meg. Benczur Márton edző szerint nagy jövő állhat a korosztály előtt.

Pusztai Viola Rendkívül erős tornán debütált a fiú U15-ös vízilabda-válogatott a nemzetközi porondon. Ezt jelzi, hogy a šibeniki torna tíz meccsén négy döntetlen született, és három csupán egy góllal dőlt el.

A magyar fiúk (kékben) veretlenül zárták a horvátországi tornát Forrás: hvs.hr

A magyar fiúk (kékben) veretlenül zárták a horvátországi tornát  •  Forrás: hvs.hr

A Benczur Márton és Vogel Zsolt által irányított magyar csapat a zárónapon a házigazda horvátokkal találkozott. Az összecsapás nem kisebb téttel bírt: aki nyer, azé a tornagyőzelem. Nos, ha a második harmad végén szólal meg a végső dudaszó, akkor a horvátok ünnepelhettek volna diadal, ha a harmadik után, akkor meg a magyarok. A végén mindkét együttes egy-egy ponttal gazdagodott, hiszen a mérkőzés 9-9-el zárult.

‒ A döntőről nehéz beszélni, sejtettük, mi vár ránk, mégis meglepett ‒ mondja Benczur Márton. ‒ Úgy gondolom, bármelyik más csapat több góllal kikapott volna a mai meccsen a horvátoktól. A gyerekek azonban hősiesen játszottak, s nemhogy nem kaptunk ki, de hajszál híján nyertünk. Veretlenül zártuk a tornát, megemelem a kalapom a csapat előtt.

Az U15-ös válogatott kerete: Aranyi Máté (UVSE), Bihácsi Bence (KSI), Bóbis Botond (KSI), Bozó Péter (Szentes), Faragó Tamás (Vasas), Gyenis Ádám (BVSC), Kis Márk (Ferencváros), Kompos Márton (Eger), Konarik Ákos (Vasas), Korom Dániel (Vasas), Pető Attila (KSI), Prágay Botond (UVSE), Szabó Bence (Ferencváros), Szieben László (UVSE), Sziládi Kristóf (UVSE)
Edzők: Benczur Márton, Vogel Zsolt

A magyar válogatott egy győzelemmel és három döntetlennel a harmadik helyet szerezte meg Horvátország és Olaszország mögött. A negyedik helyen Montenegró végzett, amely péntek este gólgazdag mérkőzésen csupán egy góllal, 13-12-re kapott ki a házigazdáktól, majd szombaton 9-8-ra legyőzte a szerbeket. Utóbbi együttes csak egy pontot gyűjtött a viadalon, az olaszoktól elszenvedett 13-10-es veresége lett a torna legnagyobb gólkülönbségű mérkőzése.

A magyar serdülőválogatott természetesen nemcsak sikerélményt szerzett Horvátországban.

‒ Végig magas színvonalon és egységesen játszottunk ‒ értékel Benczur. ‒ A tapasztalatszerzési lehetőség sokszorosa volt annak, amit a magyar bajnoki mérkőzéseken meg lehet szerezni. Megbeszéltük a hibákat, amelyeket a játékosoknak ‒ azoknak is, akik nem vettek részt a tornán ‒ a klubjukban kell rengeteg munkával kijavítani. Amennyiben a gyerekek még komolyabb edzésmunkát végeznek, és nem törik meg a fejlődésük, nagy jövő állhat a korosztály előtt. Köszönjük a szövetségnek és Horkai György utánpótlás-kapitánynak a támogatást, illetve, hogy részt vehettünk a tornán. A szülőknek pedig a fantasztikus szurkolást.

U15-ÖS NEMZETKÖZI VÍZILABDA-TORNA,  ŠIBENIK (HORVÁTORSZÁG)
Csütörtöki eredmények:  Magyarország–Montenegró 10-9, Olaszország–Horvátország 8-8, Magyarország–Olaszország 7-7, Horvátország–Szerbia 11-9
Pénteki eredmények: Olaszország–Montenegró 12-12, Szerbia–Magyarország 8-8, Szerbia–Olaszország 13-10, Horvátország–Montenegró 13-12
Szombati eredmények: Montenegró–Szerbia 9-8, Magyarország–Horvátország 9-9
A torna végeredménye: 1. Horvátország 8 pont, 2. Olaszország 6, 3. Magyarország 6, 4. Montenegró 4, 5. Szerbia 1

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS