Verstappen: Nem leszünk az új Senna és Prost

F1

2016. március 27. vasárnap, 18:03

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: Red Bull Content Pool

A holland szerint teljesen természetes, ha a csapattársak le akarják győzni egymást az F1-ben: elmondása szerint a Sainz elleni párharca nem hasonlítható össze a két korábbi klasszis rivalizálásával.

A Toro Rosso 2015-ben egy meglehetősen fiatal párossal vágott neki az évnek, ám mind Max Verstappen, mind Carlos Sainz igazolta, hogy helyük van a Formula-1-ben. Ám ahogy az várható volt, a pályán nem maradt feszültségmentes a két titán viszonya: a holland már a tavalyi szingapúri versenyen is megtagadta csapata kérését, amikor arra utasították, hogy adja át a pozícióját kollégájának.

Verstappen_Sainz_Ausztralia_ToroRosso

A múlt hétvégi idénynyitón aztán ismét Verstappen borult ki, miután a Toro Rosso előbb hívta be kerékcserére Sainzot, aki így elé került, s akit végül már nem is tudott megelőzni a futam hátralévő részében – pedig a rádiózása alapján mindent megpróbált ennek érdekében, sőt egy ízben meg is pördült a pálya utolsó szektorában.

Sokan már az olyan korábbi legendás párharcokhoz hasonlítják Verstappen és Sainz vetélkedését, mint amilyen Alain Prost és Ayrton Senna rivalizálása volt az 1980-es évek végén és a 90-es évek elején. A holland azonban cáfolta ezt: „Csak egy Senna és csak egy Prost van” – jelentette ki a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva.

Amikor a Sainzcal való kapcsolatáról kérdezték, Verstappen a következőket mondta el: „Mindig szeretnénk legyőzni a másikat a pályán, de szerintem ez így van rendjén a csapattársak között. Nem úgy tekintek erre, mint egy csatára, egyszerűen csak mindig szeretnék tovább fejlődni. Nagyszerű időket szoktunk eltölteni egymással a pályán kívül, és remélem, ezen a téren nem is lesz változás” – tette hozzá a még mindig csupán 18 éves pilóta.

Forrás: www.formula.hu – RSS