Verstappen visszatérne a dobogóra Kanadában

F1

2016. június 6. hétfő, 15:53

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Red Bull

Az F1-es Monacói Nagydíj egyik Red Bull-pilóta számára sem sikerült úgy, ahogy szerette volna, ám a spanyolországi győzelme után Max Verstappen Kanadában visszatérne a dobogóra.

Nagy várakozással telik a Kanadai Nagydíj előtti hét a Red Bull számára – korábban a csapatfőnök, Christian Horner és ausztrál versenyzőjük, Daniel Ricciardo is úgy nyilatkozott, hogy sorsdöntő lehet számukra a következő hétvége – hiszen ha erősek lesznek, akkor számíthatnak arra, hogy a szezon második felében is az élbolyban küzdhetnek.

 Verstappen

Bár Monacóban csak Ricciardo körözhetett a Renault új, továbbfejlesztett motorjával, Kanadában már csapattársa, Max Verstappen is kipróbálhatja az új erőforrást. A holland szerint nagy előnye lesz az új aggregátnak: „Az új fejlesztésekkel remélhetőleg pozitív lesz a verseny számunkra” – nyilatkozta Verstappen. „Megpróbálunk majd dobogós helyezést elérni.”

A Renault technikai igazgatója, Nick Chester úgy gondolja, nagy előrelépést sikerült tenniük a fejlesztésekkel, és nagyon kíváncsi, hogy ebből mi látszik majd a soron következő Kanadai Nagydíjon. „Ez egy jó lépés előrefelé. Monacóban a jobb vezethetőség miatt profitáltunk, Montreal pedig egy sokkal inkább erőt igénylő pálya, így majd meglátjuk, hogy mire képes az erőforrás.”

Ricciardo Kanadában szerezte meg első győzelmét 2014-ben, ám 2015-ben nem sikerült jó eredményt elérnie – az ausztrál bízik benne, hogy ismét erős formájukat mutatják a hétvégén, és csökkentheti lemaradását a Mercedesekkel szemben. Ha Montrealban beleszólhatok a dobogóért folytatott harcba, akkor jól állunk a bajnokság hátralévő részére” – mondta. 

Forrás: www.formula.hu – RSS