Veszélybe kerülhet Pioli és a vezetőség állása

A Milan számára létfontosságú lesz a Bajnokok Ligája-indulás kivívása a következő hónapokban.

A csapat a 2023-as esztendőben eddig árnyéka tavalyi önmagának és jelentős visszaesés történt nem csupán az eredmények, hanem a játék és a pályán mutatott teljesítmények terén is. A Rossoneri januárban óriási mélypontra került az egymást követő vereségek után, majd némi javulás történt és sikerült továbbjutni a BL-ben a Tottenham ellen, azonban az előző bajnokikat elnézve továbbra is tart a hullámvölgy.

A La Gazzetta dello Sport mai kiadása szerint a Milan háza táján mindenkinek kiértékelés alatt áll a munkája. Amennyiben a csapat a szezon hátralévő részében nem végez a legjobb négyben a Serie A-ban és lemarad a Bajnokok Ligája-indulásról, akkor Stefano Pioli mellett Paolo Maldini és Frederic Massara pozíciója is veszélybe kerül.

Mindhárom szakembernek szerződése van a következő idényre, viszont a minimális célként kitűzött BL-indulás elérése kulcsfontosságú a 2023/2024-es szezonra is és ha ez nem teljesül, akkor az edzőt és akár az igazgatókat is meneszthetik – írja a Gazzetta.

Az utóbbi időben az olasz sajtó és a közösségi média által Maldiniék munkáját nagyon sok kritika érte az átigazolások miatt, viszont a nyáron rendkívül korlátozott költségvetés állt a rendelkezésükre a csapat megerősítésére, míg januárban nem volt lehetőségük érdemi igazolást végrehajtani. Ezzel szemben Piolit a formahanyatlásért és a csapat gyenge teljesítményéért tartják felelősnek azok után, hogy 2022-ben bajnoki címre vezette a Rossonerit.

Piolinak 2025. június 30-ig szól a szerződése a klubbal, míg Paolo Maldini és Frederic Massara tavaly nyáron további 2-2 évre, azaz 2024 júniusáig kötelezte el magát.