Vettel szerint tesztelni kell még a halót

F1

2016. július 10. vasárnap, 13:06

Szerző: Czinege Ádám, fotó: Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője osztotta meg véleményét csapata legújabb védelmi rendszeréről, a halo 2-ről. A német szerint van még mit elemezni és javítani az eszközön.

A Brit Nagydíj pénteki napján tették rá a Halo továbbfejlesztett változatát Sebastian Vettel Ferrarijára. A német pilóta egy kör erejéig viselte az autóján a glóriát, aki szerint több helyszínen, és többször is ki kell próbálni a szerkezetet, hogy biztossá váljon, tényleg ez a jó megoldás-e a védelemre.

Vettel így kezdte nyilatkozatát: „Az kilátás előre jó volt. Nyilván csak egy installációs kört mentem vele a nap első kifutásánál, de a láthatóságot rendben találtam. Középen van valami, de csak nagyon keveset veszít vele az ember. Az eget nem látni mindig, amikor körbemegyünk. Azt hiszem, kellene futni még neki néhány tesztkört ezzel a szerkezettel. Tudom, hogy hamarosan erről is döntés fog születni.”

 halo2_07.10.

A német elmondta, szerinte mi tart a legfontosabbnak az eszközzel kapcsolatban: „Nem tudom, hogy mik az eredményei a jelenlegi fejlesztésnek, de azt hiszem világos, miért készült, és mit kellene tenni. Biztossá kell válnia, hogy olyan dolgot vezetünk be, ami minden körülmények között biztonságosabb, és nem kell kötnünk kompromisszumokat.”

A négyszeres világbajnok a következő módon zárta gondolatait: „Azt hiszem, mindig vannak forgatókönyvek, ahol nincs megfelelő védelem, de meg kell próbálni ezen a téren is kihoznunk a maximumot. Ez legyen most a cél.”

Forrás: www.formula.hu – RSS