Vidal visszatérhet a nevelőcsapatához – sajtóhír

Dél-amerikai sajtóbeszámolók szerint a veterán chilei fenegyerek a másfél évtizede elhagyott nevelőegyesületéhez készül visszatérni…

(Photo by Leandro Amorim/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az En Cancha beszámolói szerint a chilei válogatott veterán középpályása, Arturo Vidal egyetlen lépésre van attól, hogy visszatérjen egykori nevelőcsapatához, a Colo-Colóhoz, amely igazolást a lap az “évszázad igazolásaként” jellemez.

A szabadon igazolható 36 esztendős középpályás annak idején 2005 és 2007 között 56 mérkőzésen lépett pályára a Colo-Colo színeiben. Ezt követően kezdte meg hosszú európai kalandozásait, amely során a Bayer Leverkusen (2007-2011), a Juventus (2011-2015), a Bayern München (2015-2018), a Barcelona (2018-2020) és az Inter (2020-2022) futballistája volt.

Vidal 2022-ben Brazíliába tért vissza Dél-Amerikába, amikor a Flamengóhoz igazolt fél évre, mellyel megnyerte a Libertadores-kupa 2022-es kiírását, azon kívül viszont egyetlen jelentős sorozatban sem tudtak diadalmaskodni. A riói csapat színeiben 51 tétmérkőzésen lépett pályára, de egy idő után egyre kevesebb játéklehetőséghez jutott, így egy év után váltásra kényszerült. 2023 nyarán a szintén brazil Athletico Paranaense alkalmazásába került, szeptemberi sérüléséig mindössze kilenc találkozón jutott szóhoz.

Az elmúlt hetekben leginkább az argentin Boca Juniors és a kolumbiai América de Cali csapatával hozták őt hírbe, azonban a jelek szerint a legnagyobb esély a hazatérésére mutatkozik.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Vidal visszatérhet a nevelőcsapatához – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.