Viva Las Vegas

Stollár Fanny nagyszerűen szerepel a Las Vegas-i ötvenezer dollár összdíjazású ITF-tenisztornán, a tizenhét éves versenyző – több bravúrt követően – magyar idő szerint szombaton késő este a döntőbe jutásért játszik.

Lakner Gábor A tizenhét éves Stollár Fanny egyedüli magyar versenyzőként indult a Las Vegas-i ötvenezer dollár összdíjazású ITF-tenisztornán, ahol a selejtezőből indulva egészen az elődöntőig küzdötte magát. A döntőbe jutásért az első kiemelt belga Alyson Van Uytvanck lesz az ellenfele magyar idő szerint szombaton, késő este.

De előbb lássuk, hogyan jutott el, egészen a négy közé!

A selejtező első körében a román Cristina Moroi nem kényszerítette túl nagy erőbedobásra, sima 6-1, 6-0-lal lépett tovább. A brit Harriet Dart elleni 6-1, 6-2-es, könnyed siker után a főtábláért már nagyobb harcot vívott a bosnyák Ema Burgić Bucko ellen, de a 24 éves ellenfelet is két játszmában, 6-3, 6-4-re múlta felül.

Stollár Fanny

Stollár Fanny remekel Las Vegasban  •  Forrás: Facebook

A harminckettes főtábla első körében a Fannyál előkelőbb világranglista-helyezéssel bíró orosz Valerija Szolovjova következett, a 23 éves, szaratovi születésű teniszező az első játszmát pedig meg is nyerte 6-3-ra. A következő kettő azonban már Fannyé volt, aki előbb 6-4-gyel egyenlített, majd 6-3-mal a továbbjutást kis kivívta.

A világranglista 312. helyén álló magyar versenyző a nyolcaddöntőben mutatta be a legnagyobb bravúrt: két rövidítéses szettben legyőzte a 4. helyen kiemelt, ranglista-124. Elise Mertenst. A húszéves belga teniszezővel kiegyenlített csatát vívott Fanny, és az idegek harcát ő bírta jobban.

A negyeddöntőben a szerb Jovana Jaksics sem tudta megállítani a lendületbe jött magyart, aki két játszmában győzött. Az elsőt simán, 6-2-re nyerte, a szerb a másodikban mindent megtett az egyenlítésért, de 7-5-re alulmaradt.

A döntőbe jutásért így következhet az első kiemelt belga Alyson Van Uytvanck, aki a 113. helyet foglalja el a világranglistán, azaz egy híján kétszáz hely választja el a két versenyzőt. Fanny persze már megmutatta, hogy jó formában van, és bárkit képes legyőzni Las Vegasban.

Az a 312. hely ráadásul hamarosan jóval előkelőbb lesz, hiszen az amerikai tornán mutatott teljesítménynek köszönhetően Fanny az elődöntőtől függetlenül nagyot lép előre. Az élőben frissülő ranglistán jelen pillanatban máris a 278. helyen áll. És még nincs vége…

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS