Vívás: Szűcs Luca kadet-világbajnok!

Vívás: Szűcs Luca kadet-világbajnok!
Kormány Sport

A kardozó Szűcs Luca aranyérmet nyert a kadet korosztályban a lengyelországi Torunban zajló vívó-világbajnokságon.

A szövetség tájékoztatása szerint magyar versenyző a csoportküzdelmekből százszázalékos mérleggel, hat győzelemmel jutott tovább. A főtáblán először egy brazil (15-8), majd egy francia (15-7) rivális felett diadalmaskodott simán, majd következett a nyolc között ugyancsak francia Amalia Aime elleni összecsapás, amelyet 14-10-es hátrányból fordított meg Bódy István tanítványa.

A BVSC 16 éves sportolója az elődöntőben 15-11-re verte az olasz Benedetta Fusettát, a fináléban pedig az amerikai Chloe Gohuint múlta felül 15-10-re.

“Úgy indult ez a nap, hogy szerettem volna egyszerűen csak élvezni a vívást. Aztán nagyon jól ment a csoportkörben, és a direkt kieséses tábla elején is simán nyertem. Utána a francia elleni negyeddöntőben nem adtam fel. 7:13 után is próbálkoztam, és egyszer csak ráéreztem a helyes taktikára. Az igazság az, hogy a döntőben sem izgultam, sőt, valahogy most is úgy vagyok vele, mintha egy európai körversenyen lennék. Persze, azért tudom, hogy világbajnok lettem, csak talán még nem fogom fel. Majd segít ebben Pusztai Liza, aki a legjobb barátnőm, és van ebben tapasztalata, ma is sokat segített. De természetesen a mesteremnek, Bódy Istvánnak szeretnék mindent megköszönni, és Bódy Benjáminnak, aki ugyancsak nagyon sokat segített az elmúlt két hétben, és ma is.”

Forrás: MTI/hunfencing.hu, fotó: hunfencing/Bizzi Team