Vizes Eb – Milák arany-, a férfi 4×100 méteres gyorsváltó ezüstérmes

Milák Kristóf arany-, a vele is felálló 4×100 méteres férfi gyorsváltó pedig ezüstérmet nyert vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI

A 22 esztendős Miláknak “sűrű” estéje volt, hiszen rögtön az első döntőben érdekelt volt a Foro Italicóban: 100 méter pillangón címvédőként, olimpiai ezüstérmeseként és világbajnokaként toronymagas favorit volt. A Honvéd sztárja kicsit mintha visszafogta volna magát a döntőben, csak az utolsó 10 méteren biztosította be elsőségét. A szám másik magyarja, Kós Hubert a hajrában maradt le a dobogóról, de egyéni legjobbját (51.52) így is megjavítva, 51.22-vel a negyedik lett.

Miláknak mintegy tíz perce volt a pihenésre, és már a 200 méter gyors elődöntőjében volt jelenése Németh Nándorral egyetemben. Sajnos ez az idő nem bizonyult elegendőnek, ugyanis a táv második felére lelassult és 1:47.37 perces idővel – ami több mint egy másodperccel elmaradt délelőtti eredményétől (1:46.26 perc) – a 10. lett.

Németh ugyan jelentősen, majd egy másodperccel javítani tudott az előfutamban úszott idején (1:48.04), de 1:47.15 perces teljesítménye csak a kilencedik helyhez volt elég. Mindössze három század választotta el a döntős szerepléstől.

Mindkét versenyző ott volt a 4×100 méteres gyorsváltóban, amelynek ugyan a házigazda olaszokat nem volt esélye megszorongatni, ugyanakkor Milák nagyszerű hajrájának köszönhetően 3:12.43 perces idővel a második helyen zárt.

A 16 esztendős Pádár Nikolett a 200 méter gyors döntőjében volt érdekelt, erősen kezdett, de a hajrára elfáradt, így a szám ifjúsági Európa-bajnoka a nyolcadik helyen zárt.

A magyarok három arannyal, öt ezüsttel és két bronzzal az éremtábla harmadik helyén állnak.

(MTI-uszosport.hu)

Tags:  ,