Vizes vb – Döntés született a hollandok óvásáról

Budapest, 2017. július 22.
Az orosz Veronika Vahitova (b) és a holland Vivian Sevenich a nõi vízilabdatornán a negyeddöntõbe jutásért játszott Hollandia - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 22-én.
MTI Fotó: Czagány Balázs

A szombati nyolcaddöntőt követően a hollandok megóvták az oroszok elleni meccset. Nos, most döntés született az ügyben.

Budapest, 2017. július 22. Az orosz Veronika Vahitova (b) és a holland Vivian Sevenich a nõi vízilabdatornán a negyeddöntõbe jutásért játszott Hollandia - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 22-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

Budapest, 2017. július 22.
Az orosz Veronika Vahitova (b) és a holland Vivian Sevenich a nõi vízilabdatornán a negyeddöntõbe jutásért játszott Hollandia – Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 22-én.
MTI Fotó: Czagány Balázs

Mint ismeretes, a nyolcaddöntőben 11-10-re győztek az oroszok a hollandok ellen, de a mérkőzés után óvást nyújtott be a tulipánosok kapitánya: „Az a helyzet, hogy óvást nyújtottunk be egy szabálytalan időkérés miatt. Az oroszok kérték, de abban a pillanatban nálunk volt a labda, és ha a szabályokat nézzük, büntetőt kellett volna a mi javunkra ítélni. Holnap reggelre kapunk választ ebben az ügyben. Azt gondolom, hogy a meccsen nem voltunk képesek olyan teljesítményt nyújtani, mint amilyenre képesek vagyunk, nem így akartunk játszani, beismerem, hogy nem voltunk elég jók” – mondta a meccs után Arno Havenga az interjúzonában.

Nos, most megszületett az ítélet az ügyben, ezek alapján elutasították a hollandok óvását, így a 9. helyért játszhatnak holnap.

Hétfőn tehát mostmár hivatalosan az olaszok az oroszokkal csapnak össze, még magyar válogatott a kanadaiakkal játszik az elődöntőért 20.30-től.

A negyeddöntő párosításai: (2017, július 24. hétfő):
14.50 Olaszország – Oroszország
16.10 USA – Ausztrália
20.30 Magyarország – Kanada
22.00 Görögország  – Spanyolország

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS