Vranckx: „Ez a szezon a tanulásról szól”

Aster Vranckx, a Milan középpályása úgy véli, hogy ez a szezon a tanulásról szól számára és plusz edzésmunkát végez, hogy minél jobb formában legyen a kevés játéklehetőség mellett is.

A 20 éves középpályás tavaly nyáron érkezett a Wolfsburg együttesétől egy évre kölcsönben, azonban eddig mindössze 8 mérkőzésen kapott lehetőséget Stefano Piolitól és csupán 153 játékpercet töltött a pályán. Vranckx jelenleg az U21-es belga válogatott edzőtáborában tartózkodik és nyilatkozott a Milanról, a játékidőről, a júniusban rendezendő U21-es Eb-ről és Zlatan Ibrahimovicról is.

„Tudtam, hogy ez a szezon mindenekelőtt tanulási folyamat lesz számomra. Nagy a verseny a csapaton belül és nem könnyű azonnal alkalmazkodni az olasz labdarúgáshoz, de továbbra is keményen fogok dolgozni. Remélem, hogy hamarosan ismét játéklehetőséget fogok kapni.” – vélekedett Vranckx.

„Gyakran végzek extra edzéseket annak érdekében, hogy kompenzáljam a mérkőzések hiányát. Személyi edzővel és a klub szakmai stábjával egyaránt dolgozom, mind a pályán, mind az edzőteremben. Jövőm? Néha eszembe jut, hogy mi lesz a következő szezonban, de majd meglátjuk.”

„Ibrahimovic? Zlatan gyakran beszél a fiatal játékosokkal és folyamatosan tanácsokat ad. Ő az a típusú játékos, aki mindenkit a földön tart az öltözőben és arra törekszik, hogy mindenki jobb legyen körülötte.”

„A 2023-as U21-es Európa-bajnokság nagyon fontos számomra és ami azt illeti, a csapat többi tagjának is. Tudjuk, hogy nem lesz következő lehetőségünk, most kell megmutatnunk. A csapat remekül érzi magát a pályán és a mentalitásunk is elsőrangú. Mindenki dolgozni és nyerni akar, ez az edzéseken is érezhető. Ez szükséges ahhoz, hogy messzire jussunk. Meg vannak a képességeink ahhoz, hogy megnyerjük az U21-es Eb-t.”

A megállapodás értelmében a Milannak a szezon végén 12 millió eurós vásárlási opciója van Vranckx végleges megvásárlására.