Wehrlein irányíthatja a Manor fejlesztéseit?

F1

2016. március 10. csütörtök, 15:31

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

Dave Ryan szerint a 21 éves Pascal Wehrlein nagyon hasznos az F1-es csapat számára, a Manor viszont már belefáradt a sereghajtó szerepbe, idén pontokat szereznének.

A Manornál már többször is beszéltek arról, hogy a két újonc pilótájuk miatt fontos, hogy a szakembereik tapasztaltak legyenek, hiszen Pascal Wehrlein és Rio Haryanto sem ült még F1-es autóban verseny közben, ami mindenképpen hátránynak számít. A Mercedes-motort és Williams-sebességváltót használó csapat azonban azt is hozzátette, hogy Wehrlein tapasztalata nagyon sokat érhet számukra – a fiatal pilóta tavaly a Mercedesnél tesztelhetett, így a mezőny legjobb autójához tudja hasonlítani a Manort.

Dppi_00115020_239

Dave Ryan, a McLaren korábbi és a Manor jelenlegi versenyigazgatója úgy látja, hogy a 21 éves Wehrlein lehet a fejlesztéseik meghatározója. “Kétségtelenül képes jó támpontot adni azzal, hogy jól ismeri a tavalyi szezon leggyorsabb autóját. Már most is össze tudja hasonlítani az autónk minden részét a tavalyi Mercedesszel, visszajelzéseket ad és ez nagyon sokat segít abban, hogy mely területeken kell leginkább fejlesztenünk” – beszélt a tavalyi DTM-bajnok értékéről Ryan. 

“Ő egy nagyon jó gyerek, természetesen nagyon tehetséges is és rendkívül jól illeszkedik a csapatunkba. Egyáltalán nem látszik rajta a nyomás és nem hiszem, hogy ezt valaha is látni fogom rajta, mert megérdemelten van itt és képes jó munkát végezni számunkra.” – folytatta a szakember. Hasonló véleményen van egyébként Wehrlein csapattársa, Rio Haryanto is, aki szintén úgy látja, hogy nagyon sokat ér számukra Wehrlein tudása. 

Ryan a Manor várhtaó 2016-os teljesítményéről is beszélt. “Versenyképesek akarunk lenni és szeretnénk pontokat szerezni. A lehető legjobbat akarjuk kihozni magunkból, voltak évek, amikor a létszám feltöltésére szolgáltunk, de ezt többé már nem akarjuk csinálni” – fogalmazott.

Forrás: www.formula.hu – RSS