Xavi elmondta, meggondolhatja-e magát

Miután a Barcelona látványosan feljavult vezetőedzője lemondása óta, a katalán közvélemény abban reménykedik, hogy Xavi mégsem távozik posztjáról az idény végén…

(Photo by Matthieu Mirville/BSR Agency/Getty Images)

A Barcelona idény végén leköszönő vezetőedzője, Xavi Hernández megerősítette, hogy nem fogja meggondolni magát és hamarosan biztosan távozik posztjáról:

“Az elhatározásom nem fog megváltozni. Meghoztam a jó döntést, ami békét adott a klubnak, a játékosoknak, valamint nekem és a környezetemnek, de még a sajtónak is. Nem fogom meggondolni magam.”

A helyi sajtóbeszámolók szerint a Barca vezetősége a klub igazgatóságában ajánlana fel pozíciót Xavi számára, mert azt szeretnék ha valamilyen formában továbbra is maradna az egyesületnél, de nem titkoltan sokan abban reménykedtek, hogy a tréner meggondolja magát.

A Barcelona eredményeire egyébként határozottan jó hatással volt, hogy Xavi bejelentette távozását, az együttes azóta megtáltosodott: a Napolit búcsúztatva bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol az első mérkőzést idegenben nyerte meg a Paris Saint-Germain ellen, a bajnokságban pedig a Villarreal elleni, január 27-i vereség (3-5) óta hét meccset megnyert, és csak kétszer játszott döntetlent.

A 44 éves tréner 2021 novembere óta 134 mérkőzésen ült a Blaugrana kispadján, amely irányítása alatt 84 meccset nyert meg 24 döntetlen és 26 vereség mellett.

fociclub

A Xavi elmondta, meggondolhatja-e magát bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.