XVI. Győr Open – az idei utolsó lehetőség az olimpiai szint megúszására

December 13-16. között rendezik a győri Aqua Sportközpontban a XVI. Győrt OPEN-t, amelyen rengeteg válogatott úszónk indul, hiszen 2023-ban ez az utolsó verseny hazánkban, ahol olimpiai szintet lehet úszni. 

A hölgyek és a férfiak között is bőven felfedezhetünk válogatott úszókat a XVI. Győr OPEN-re nevezett versenyzők között. Nem csoda, hiszen sokan kihagyták a Rövidpályás Európa-bajnokságot, hogy Győrben, még idén teljesíthessék az olimpiai kvalifikációs időket (korábban „A-szintet”).

A négynapos viadalon rajthoz áll többek között a világbajnok Kapás Boglárka, akit 400m vegyesen, 400m gyorson és 200m pillangón követhetjük őt. Egyértelmű Bogi célja – szeretne „egy-két” olimpiai kvalifikációs idővel hazamenni Győrből. Hazai pályán úszhat a szintért Sebestyén Dalma, aki 100m pillangón, 200m vegyesen és 200m pillangón nevezett. Sebestyén Dalmáék erre a versenyre készültek igazán: „nagyon jól sikerült a felkészülés, a rövidpályás OB után mentünk edzőtáborba, ahol nagyon kemény munka folyt. Eddig nagyon jó időket úsztam a hazai versenyen, mindig jó kabala volt a győri verseny és remélem most is folytatódik ez a kiváló sorozat.” Figyelemmel követhetjük még a rajtköveken az Európa-bajnok Mihályvári-Farkas Viktóriát, Jackl Vivient, Komoróczy Lorát, Molnár Dórát, Burián Katát és Senánszky Petrát is.

A férfiak mezőnye is bővelkedik válogatott úszókban – Telegdy Ádámot három számban láthatjuk, 200m háton, 100m háton és egy kis meglepetésre 100m gyorson is. Verrasztó Dávid korelnökként talán a legnehezebb 5 számot vállalta, 400m vegyes, 200m mell, 200m pillangó, 200m hát és 200m gyors a menü számára. Láthatjuk még Zombori Gábort, Márton Richárdot, Rasovszky Kristófot, Betlehem Dávidot és a rövidpályás OB-n nagyot robbantó Sárkány Zalánt is.

Az Olimpiai Kvalifikációs Idők:

Az integritás jegyében a paraúszóknak is lehetőséget adtak a szervezők, így ők is versenyezhetnek Győrben. Ahogy az ép úszóknak, így a paraúszóknak is paralimpiai kvalifikációs verseny a Győr OPEN.

A rajtlistát és az eredményeket ide kattintva lehet elérni.

Az előfutamokat és a döntőket is élőben közvetítik, amelyet ide kattintva lehet nézni. 

A XVI. Győr Open – az idei utolsó lehetőség az olimpiai szint megúszására bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.