Most, hogy beköszöntött a tavasz, egyre inkább vágyunk a friss salátákra. A hagyományos saláták mellett érdemes néha egy-egy különlegesebbet is készíteni. Ilyen ez a zellersaláta is.
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 2 szárzeller
- 5 db zöld alma
- 1 marék dió
- 1 marék szőlő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
A zellert vágjuk 10 cm-es darabokra, majd hosszában csíkokra. Az almát vágjuk félbe, vegyük ki a magházat, és szeleteljük. Egy nagyobb tálban keverjük össze a felezett szőlőszemekkel. Szórjuk meg a kicsit megtört dióval. Keverjük bele az olívaolajat, majd a végén csorgassuk rá a mézet.
Tipp! Az almákat vághatjuk kockára is, illetve a zellert karikákra. Ekkor apró darabosabb saláta lesz.
Jó tudni! Méz helyett tehetünk rá joghurttal kikevert gorgonzolát. Így egészen más íze lesz.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Zeller |
Alma |
Dió |
Szőlő |
|
Energia |
16 kcal |
52 kcal |
654 kcal |
69 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
0,2 g |
15,2 g |
0,7 g |
Zsír |
0,1 g |
0,1 g |
65,2 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
2,9 g |
13,8 g |
13,7 g |
18,1 g |