Zellersaláta – Egészségséfünk receptje

Most, hogy beköszöntött a tavasz, egyre inkább vágyunk a friss salátákra. A hagyományos saláták mellett érdemes néha egy-egy különlegesebbet is készíteni. Ilyen ez a zellersaláta is.

Elkészítési idő: kb. 10 perc

Hozzávalók:

  • 2 szárzeller
  • 5 db zöld alma
  • 1 marék dió
  • 1 marék szőlő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz

Zellersaláta - Egészségséfünk receptje

A zellert vágjuk 10 cm-es darabokra, majd hosszában csíkokra. Az almát vágjuk félbe, vegyük ki a magházat, és szeleteljük. Egy nagyobb tálban keverjük össze a felezett szőlőszemekkel. Szórjuk meg a kicsit megtört dióval. Keverjük bele az olívaolajat, majd a végén csorgassuk rá a mézet.

Tipp! Az almákat vághatjuk kockára is, illetve a zellert karikákra. Ekkor apró darabosabb saláta lesz.

Jó tudni! Méz helyett tehetünk rá joghurttal kikevert gorgonzolát. Így egészen más íze lesz.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Zeller

Alma

Dió

Szőlő

Energia

16 kcal

52 kcal

654 kcal

69 kcal

Fehérje

0,6 g

0,2 g

15,2 g

0,7 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

65,2 g

0,1 g

Szénhidrát

2,9 g

13,8 g

13,7 g

18,1 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS