Ziyech kölcsönvételéről egyeztet a Milan

Hakim Ziyech, a Chelsea támadója újra felkeltette a Milan vezetőségének figyelmét és a klub vele szeretné megerősíteni a támadó-szekciót a januári átigazolási időszakban.

A 29 esztendős támadónak kifelé áll a szekere rúdja Londonban, ugyanis Graham Potter vezetőedző nem tart igényt a szolgálataira, miközben még két és fél év hátra van a szerződésének lejártáig.

Nizaar Kinsella, a StandardSport újságírója arról számolt be, hogy a Milan érdeklődik Ziyech iránt és a klub vezetősége egyeztetéseket folytat egy 6 hónapos kölcsönszerződés kapcsán. A piros-feketék a szezon végéig szeretnék kölcsönvenni egy vásárlási opcióval a marokkói válogatott futballistát, aki már nyáron is a Rossoneri kiszemeltjei között volt. Ziyech jelenleg Marokkóval a világbajnokságon vesz részt és a tornát követően születik meg a döntés a sorsáról a Chelsea-nél.

Ziyech bizonytalanul, kétségek közepette nyilatkozott a jövőjét illetően: “Nehéz lenne kijelenteni, hogy távozás lesz-e a Chelsea-től vagy sem. Jelenleg nem tudjuk, hogy mi fog történni és a labdarúgásban nagyon nehéz jóslatokat tenni.”

Ziyech 2020 nyarán 40 millió euróért csatlakozott a Chelsea-hez, miután az Ajax színeiben 165 tétmeccsen 49 gólt szerzett és 81 gólpasszt osztott ki. Ugyanakkor a Premier League-ben nem tudott maradandót alkotni és létszámfelettivé vált a Chelsea-ben, amelyben 92 mérkőzésen 14 találat illetve 10 assziszt fűződött a nevéhez.  A marokkói futballista a támadó-szekció jobb szélén illetve támadó-középpályásként is bevethető.