1–2, és vége a dalnak

Hiába vezetett Gera Dániel góljával, 2-1-es vereséget szenvedett Albániában az U21-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában a magyar válogatott. A Robert Kilin szövetségi edző által hangoztatott elsődleges célt, vagyis a jó játékot sem sikerült megvalósítani. A csoport negyedik helyén, reménytelen helyzetben maradt a gárda.

Nagy-Pál Tamás Az Izrael elleni harmatgyenge produkció után (0-0 hazai pályán, 20 percig emberelőnyben játszva), Albánia ellen próbált meg javítani az Európa-bajnokság selejtezősorozatában az U21-es válogatott. Az előjelek nem csak a csütörtökön látott borzasztó teljesítmény miatt voltak meglehetősen rosszak.

u21albania-magyarorszag

Vereség a vége

Robert Kilin szövetségi edző előzetes nyilatkozataiból, miszerint nem az eredmény, hanem a jó játék a legfontosabb (könyörgöm, 21-22 éves felnőttjátékosokról beszélünk!), sem lehetett túl pozitív következtetéseket levonni, nem is beszélve az albánok elleni tavaly őszi meccsről, hiszen Felcsúton a magyarok örülhettek, hogy 2-2-es döntetlenre mentettek.

Az előző mérkőzésen az is biztossá vált, hogy az egyébként is csekély remény a továbbjutásra elszállt, de a csoport második helyére még odaérhet a gárda, amihez Albánia legyőzése kötelező lett volna, de legyünk őszinték: a realitás nem ezt sugallta.

Ahogy az első negyedórában látott teljesítmény sem: a hazaiak lefocizták a mienket, Latifi gyakorlatilag egymaga dönthette volna el a mérkőzést, mire Bese Barnabás lövésével először jött a válasz. A folytatásban alábbhagyott az iram, aminek egyértelműen a mieink örülhettek jobban. Gól nélkül mentek szünetre a csapatok.

Az 55. percben aztán váratlanul megszerezte a vezetést magyar alakulat: Balogh Norbert a bal oldalon szerzett labdát, az alapvonalig vezette, középre adott, Hoxhallari pedig úgy „mentett”, hogy Gera Dániel elé tálalt, aki köszönte szépen, és az üres kapuba passzolt (1-0, ide).

Negyedóra sem telt, mire jött a válasz – a magyar góllal ellentétben egyáltalán nem váratlanul. Szabadrúgás után Nagy Gergely röviden ütötte ki a labdát, Latifi lőhetett a kapura, de Cseke Benjamin a gólvonalon állva bravúrosan mentett fejjel. Azonban ismét Latifi elé került a játékszer, aki Manajhoz továbbított, ő pedig öt méterről belőtte (1-1).

Felborult a pálya az elkövetkező tíz percben – felénk lejtett –, aminek meglett az eredménye: ismét szabadrúgás után alakult ki a lehetőség, amely ugyan gyengére sikeredett, de a lepattanót – ki más? – Latifi szerezte meg, jobbról a kapu elé ívelt, Prenga pedig becsúszva lőtt a hálóba (2-1, oda).

Ez maradt a vége, egy-két kósza lehetőséget leszámítva a gól nem volt benne a magyarok játékában, akik így az albánok ellen egyetlen pontot szereztek két mérkőzésen…

Még leírni is félelmetes.

És bár a találkozó előtti célkitűzés szerint nem a három pont megszerzése volt az elsődleges Albániában, sajnos, ki kell jelenteni, hogy a másik tervet sem sikerült megvalósítani, mert a csapat az elmúlt 180 percben a mi olvasatunkban nem tudott olyan játékot nyújtani, amelyet a jó jelzővel lehetne illetni.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ, 4. CSOPORT
Albánia–Magyarország 2–1 (0-0)
Elbasan, Elbasan Aréna
Gól: Manaj (69.), Prenga (79.), ill. Gera (55.)
Magyarország: Nagy – Bese, Bobál, Kecskés, Hangya – Vida, Cseke – Zsótér, Kalmár (Sallai, 72.), Gera (Mervó, 84.) – Balogh N. (Makrai, 66.)
A csoport másik mérkőzésén: Görögország–Izrael 0-1
A csoport állása: 1. Portugália 18 pont, 2. Albánia 12, 3. Izrael 11, 4. Magyarország 8, 5. Görögország 7, 6. Liechtenstein 0

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS