2012-ben WTCC a Hungaroringen! – 2012-es versenynaptár

image

Az F1 mellett jövőre megint vb-futamon randevúznak egymással a WTCC legnagyobb menői a Hungaroringen és a legjobb IRC-pilóták a Mecsek Rallyn

Újabb fantasztikus elismerésben részesült a magyar autósport. Az idei remek szervezésnek köszönhetően 2012-ben is hazánkban köszönthetjük a világ autósportjának második legnépszerűbb sorozatát, a WTCC-t, hisz a túraautósok világbajnoki küzdelmének május 6-i futamát a Hungaroringen rendezik. Ugyanakkor a rally szakág sem panaszkodhat, hisz az IRC világbajnokság idén debütált Pécsen, és annyira elnyerte a jogtulajdonos tetszését – aki egyébként ugyanaz a személy mindkét ágazatban -, hogy jövőre is vb-futamot rendezhetnek a Mecsek Rally-n. Gyulay Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke és a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy véli, mindkét döntés hatalmas siker a magyar autósport számára.

Eddig csak a legszebb álmainkban szerepelt, ám péntektől valóság: 2012-ben is lesz túraautó-világbajnoki futam a Hungaroringen! Ugyanis a Nemzetközi Automobil-szövetség nyilvánosságra hozta a WTCC jövő évi hivatalos versenynaptárát, amiből kiderül, hogy a közönségkedvenc Michelisz Norbertet is felvonultató sorozat ötödik állomásaként, május 6-án a mogyoródi pálya ad otthont a világbajnoki futamnak. Nem véletlen ez a nagy elismerés, hisz az idei, június eleji versenyen – amelyre mindössze 6 hét felkészülési ideje volt a szervezőknek – nemcsak a jogtulajdonos, de a csapatok és a versenyzők, külföldi szakkommentátorok is a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak.
„Még mindig nagyot dobban a szívem, amikor eszembe jutnak azok az elismerő szavak, amiket a verseny után a résztvevőktől kaptunk. Pedig nem volt egyszerű a helyzet, hisz volt itt minden, ami miatt szép és népszerű ez a sorozat: szakadó eső, autó-autó elleni csata, kicsúszások, büntetések, és a legfontosabb, hogy Michelisz Norbi ragyogó szereplése miatt magyar sikerek. Hatalmas siker ez a magyar autósport számára, hiszen ismét egy olyan sorozatot sikerült Magyarországra hozni, illetve az idei munkánk eredményeként itt tartani, amely a világ második legnépszerűbb pályaversenye a világon” – fogalmazott Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt elnök-vezérigazgatója.
Tény, az FIA elégedett volt a magyar szervezők munkájával, és ennek kézzel fogható bizonyítékaként 2012-ben visszatér a sorozat a festői környezetben lévő pályára, és a közönség május 6-án ismét élőben láthatja a WTCC legnagyobb sztárjait, köztük a magyar kedvencet, Michelisz Norbit.
„Folynak már a tárgyalások egy hosszútávú együttműködésről, hisz egyelőre csak a 2012-es szezonról állapodtunk meg. Az idei hathetes felkészülés helyet most nyolc hónapunk lesz arra, hogy mindent előkészítsünk, illetve előteremtsük a futam költségeit. Ugyan a jogdíj összege nem is hasonlítható össze a Formula 1-es jogdíjjal, azért ennek anyagi hátterét biztosítanunk kell. A 2012-es verseny már nem lesz ingyenes, de olyan konstrukciót dolgozunk ki a szurkolók számára, ami abszolút a magyar pénztárcákhoz fogja igazítani a belépők árait” – mondta az elnök-vezérigazgató.

Mivel a 2011-es verseny bebizonyította, hogy Michelisz Norbi igencsak közönségvonzó egy ilyen futamra, így jövőre is építenének a remek magyar pilótára.
„Nem titok, őt szeretnénk megnyerni a május 6-i verseny kampányarcának” – árulta el a Hungaroring Sport Zrt. első embere.
Gyulay Zsolt egyébként a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökeként is büszkélkedhet, ugyanis egy másik szakágban, a rally-ban is hasonló nagy megtiszteltetés érte Magyarországot, ugyanis jövőre az IRC-világbajnoki sorozat is visszatér hozzánk.
„Nemrég hatalmas sikerrel, 150 ezer néző előtt rendezhettük meg a Mecsek Rally keretein belül az IRC-világbajnokság egyik futamát. A jogtulajdonost, aki egyébként a WTCC vb-futamok jogtulajdonosa is, teljesen elkápráztatta a Pécsen tapasztaltak, így a jövő évi versenynaptárba bekerült a Mecsek Rally, mint világbajnoki futam. Ezzel pedig elértük azt, hogy a nemzetközi autósport három legnépszerűbb szakágának, az F1-nek, a WTCC-nek és az IRC-nek a legjobbjait élőben lássák a magyar szurkolók” – jelentette ki Gyulay Zsolt.

A WTCC világbajnokság 2012-es hivatalos versenynaptára

Időpont  Helyszín

Március 11. Olaszország (Monza)
Április 1. Spanyolország (Valencia)
Április 15.  Nagy-Britannia (Donington Park)
Április 29. Németország (később jelölik ki)
Május 6. Magyarország (Hungaroring)
Május 20. Marokkó (Marrákes)
Június 10. Portugália (Porto)
Július 22. Brazília (Curitiba)
Szeptember 23. Egyesült Államok (Sonoma)
Október 21. Japán (Szuzuka)
November 4. Kína (Sanghaj)
November 18. Makaó

Sajtóközlemény – Hungaroring Sport Zrt