2017-ben bemutatkozhat a McLaren tehetsége?

F1

2016. március 15. kedd, 11:32

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

Stoffel Vandoorne-nak egyelőre nincs hely, de Ron Dennis szerint a következő idényben már készen állhat az F1-re – kérdés, hogy hol kaphat ülést, mert McLarennél megtartanák az Alonso-Button duót…

A McLaren-vezér Ron Dennis szerint az istálló tartalékpilótájának, Steffan Vandoorne-nak készen kell állnia arra, hogy 2017-ben versenyzői ülést kaphat. A GP2-t parádés teljesítménnyel megnyerő 23 éves belga pilóta egyelőre nem kapott lehetőséget az F1-ben (Fernando Alonso és Jenson Button mellett ez nem csoda, ráadásul voltak olyan hírek, hogy a McLaren nem engedte volna el máshova), így a japán Super Formula sorozatban szerepel ebben a szezonban. 

Vandoorne most tölti be a 24. életévét, már három esztendeje a McLarenhez tartozik és napjaink egyik legfényesebb tehetségének tartják, jelenleg mégis csak tartalékpilóta – Dennis szerint azonban jövőre megnyílhat előtte az út. “Mindig is rendkívül intelligens volt és ez az intelligencia az ő bölcsességével nagyon ritka már ilyen fiatal korban” – nyilatkozta a pilótáról Dennis. 

Vandoorne

“A Super Formula autók gyorsak és Stoffel olyan korábbi F1-es pilóták ellen fog küzdeni, mint Kamui Kobayashi, Kazuki Nakajima, Narain Karthikeyan és Andre Lotterer. Jól fog boldogulni” – tette hozzá tehetséges idei versenyszezonjával kapcsolatban. Az ő F1-be vezető útja óvatosan van megtervezve, ahogy a programunk többi fiatal és tehetséges versenyzője esetében is. Azt várjuk, hogy 2017-re már készen fog állni a Formula-1-re” – tekintett a jövőbe a McLaren-főnök.

Hogy hol lesz helye, az egyelőre kérdéses, hiszen Fernando Alonso szerződése még 2017-re is él és Jenson Button visszavonulása sem borítékolható, hiszen továbbra sincs rossz formában – ez majd csak 2016 végén dőlhet el. “Fernando többször megerősítette, hogy kitölti hároméves szerződését és marad 2017-re is, a konrtaktusában nincsenek teljesítményfüggő meghatározások. Jensonnal beszélni fogok a szezon közben, de ő egy világbajnok és egyike a legjobb pilótáknak, akik valaha nálunk versenyeztek. Minden csapat szeretné a soraiban tudni őt, különösen mi” – nyilatkozta Dennis.

Forrás: www.formula.hu – RSS