2017-ben sem maradnak a gyerekek korcsolyaoktatás nélkül

20170131_113824A sport területén kiemelkedő helyet foglal el a gyermekek rendszeres testmozgásra való nevelése. Ennek érdekében Bús Balázs polgármester kezdeményezésére 2015 őszétől Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata  ingyenes korcsolyaoktatást szervez a kerületi fenntartású iskolákba járó diákok részére. A program negyedik szakasza ezen a héten vette kezdetét, amelynek első részében  2. osztályos tanulók vesznek részt a tanterv szerinti testnevelés órák keretein belül. Az oktatások időpontjai 2017.01.31- 2017.04.14. között – 11 héten keresztül, heti egyszeri alkalommal, kedd, szerda, csütörtöki és pénteki napokon valósulnak meg az óbudai Gepárdok Jégcsarnokban.

A negyedik szakaszban a Bárczi Géza Általános Iskola a Pais Dezső Általános Iskola és az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai vehetnek részt.

Az oktatás célja az, hogy a gyerek játékos feladatok segítségével megtanulják a biztonságos és körültekintő korcsolyázás alapjait. A gyerekek a foglalkozások alatt elsajátítják, hogy a csúszós felületen hogyan irányítsák a korcsolyájukat, lökjék el magukat, fékezzenek, vagy éppen álljanak fel esés után. Minden csoporttal két, esetenként három edző dolgozik. A mozgás ezen formája alatt kiváló mozgáskoordinációra lehet szert tenni, amely más sportok megtanulásában is nagy segítséget jelenthetnek. Az oktatás 40-45 perces.

A program által felölelt időszak lehetőséget nyújt a korcsolyázás alapjainak elsajátítására. Bízunk benne, hogy ennek a programnak is nagy sikere lesz, sok gyermeknek szerezhetünk élményeket ezen  a méltán népszerű télisport elsajátításával.

20170131_113747

(A képeken a Pais Dezső Általános Iskola diákjai láthatóak, első ismerkedésük a jég csúszós felületével.)

Forrás: www.obudasport.hu – RSS