Röplabda: Nem csak a városba lett szerelmes…

noi_valogatott1.jpg

A május 23–25. között Szombathelyen és Bükön rendezendő női Savaria-kupára készülő magyar válogatott feladója, Meléndez-Pál Beatrix túl van első külföldi idényén, Spanyolországban játszott. Az előkészítő úgy véli, hogy technikailag nagyon hasznos időszak számára az a néhány hét, amelyet a nemzeti csapatban tölthet, és ez az önbizalmának is használ.

Meléndez-Pál Beatrix, korábban a Vasas és a BSE csapataiban szerepelt, de tavaly nyáron úgy döntött, hogy szerencsét próbál külföldön, és Spanyolországba szerződött. Az Ageco CV Marineda együttesében nem voltak beilleszkedési problémái, hiszen édesapja kubai, ezért tökéletesen beszéli a nyelvet. „Szerencsére nem voltam egyedül, mert odakint megismerkedtem valakivel, nagyon szerelmes lettem, ő lett a támaszom – mesélte a magyar válogatott feladója. –. A magánéletet tekintve tehát minden rendben volt, de szakmailag többet vártam. A feltételek nem voltak adottak maradéktalanul, az edzőnknek ez volt az első szezonja a kispadon, és az edzéseken sem voltunk sokan, a tréningek nem voltak megfelelő színvonalúak. Ehhez képest nem is rossz eredmény, hogy a csoportunkban a negyedik helyen végeztünk a másodosztályban.”

Meléndez-Pál elmondta, hogy mindenképpen szeretné elhagyni együttesét, de Spanyolországot nem. „Szívesen maradnék az óceánparti La Coruna környékén, mert csodálatos a város, nagyon szerettem ott élni, mert tiszta és rendezett, le tudnám élni az egész életemet ott – folytatta az előkészítő. – A fejlődésem a legfontosabb. Profibb világra számítottam, remélem, a következő csapatnál nem kell csalódnom. Ha például Madridba kerülnék, folytathatnám a tanulást, amit még Budapesten, a TF-en kezdtem el.”

noi_valogatott.jpg

A válogatottbeli edzésekre nem lehet panasza a 22 éves, havannai születésű játékosnak. „Szerencsére teljesen más itt egy tréning, fontos, hogy összesen egy hónapot együtt tölt a csapat – közölte Meléndez-Pál Beatrix. – Technikailag nagyon hasznos időszak ez számomra, élvezem az intenzív munkát, ez az önbizalmamnak is használ. Örülök, hogy a spanyol válogatott is jön a Savaria-kupára, nagyon kíváncsi vagyok rájuk, és arra is, hogy mire vagyunk képesek ellenük. Számomra különösen is fontosak lesz az a meccs, hiszen soha nem lehet tudni, ki figyel a lelátóról… Jó a hangulat a csapatnál, örülünk, hogy újra látjuk egymást, gyorsan kialakult az a remek csapategység, amely a tavalyi, szombathelyi tornán volt jellemző ránk. Nem tudom, milyen játékerőt képviselnek a spanyolok, de remélem, hogy sikerül megvédeni tavalyi aranyérmünket.”

Savaria-kupa, felnőtt női nemzetközi felkészülési torna, 2008. május 23–25., Szombathely, Bük

1. forduló (május 23., péntek, Szombathely, Aréna Savaria)
15.30: Spanyolország–Szlovákia
18.00: Magyarország–Finnország (tv. Sport2, élő)
2. forduló (május 24., szombat, Bük, Városi Sportcsarnok)
13.00: Magyarország–Szlovákia (tv: Sport1, élő)
15.00: Finnország–Spanyolország
3. forduló (május 25., vasárnap, Szombathely, Aréna Savaria)
10.30: Szlovákia–Finnország
13.00: Magyarország–Spanyolország (tv: Sport1, élő)

Forrás: Rodics Dániel