A Barcelona nagy meglepetésre menesztette Xavit, a hírek szerint már az utód is megvan

Fabrizio Romano szerint a német Hansi Flick válthatja.

A katalán klub döntése azért váratlan, mert csupán néhány hete erősítették meg pozíciójában az együttes korábbi legendás játékosát.

Xavi január végén, a Villarrealtól elszenvedett hazai vereséget követően jelentette be, hogy az idény végén távozik posztjáról, április végén azonban a klub a spanyol hírügynökségnek jelezte, hogy a 44 éves tréner mégis kitölti a jövő nyárig szóló szerződését.

A szakember menesztése ugyan váratlan, ám a spanyol lapok és a mindig jól értesült Fabrizio Romano már azt is tudni vélik, hogy a címvédőként a bajnokságban már biztosan második Barca hétfőn bejelenti az új vezetőedzőt, a német Hansi Flicket.

Fabrizio Romano

🚨 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆: Xavi Hernández has been 𝐬𝐚𝐜𝐤𝐞𝐝 by Barcelona, decision confirmed 🔵🔴👋🏻 Just two weeks after the decision to continue with Xavi as head coach, the manager and Barça part company. The…

A spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi 2021 novembere óta irányítja a katalán csapatot. Xavi játékosként 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt középpályás irányítóként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négy BL-t, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát.

Írta a HVG

A A Barcelona nagy meglepetésre menesztette Xavit, a hírek szerint már az utód is megvan bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.