A-búcsú

Hiába játszott most a legjobban, mégis alulmaradt a belgákkal szemben a magyar válogatott a Helsinkiben zajló U20-as férfi A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, így kiesett a B divízióba.

Lakner Gábor Újabb sorsdöntő csata várt a magyar válogatottra a Helsinkiben zajló U20-as férfi A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, hiszen a szombati, Belgium elleni találkozó győztese még reménykedhet a bennmaradásban, a vesztes azonban biztosan kiesik a B divízióba.

A magyar csapat jól kezdett, de aztán a belgák 15-1-es rohamot vágtak ki, és nyolc ponttal elléptek. Az első negyed végére nem túl nagy, hatpontos hátrányban volt a válogatottunk. A második szakasz elején gyorsan tizenegy pontosra hízott a különbség, jött is Pór Péter időkérése. Rendeztük a sorokat és felzárkóztunk, de a negyed vége az ellenfélé volt, amely tízpontos vezetéssel vonulhatott pihenőre.

U20 férfi magyar-német pongó

Pongó Marcell hatalmasat játszott  •  Forrás: FIBA

Térfélcsere után a hatalmasat játszó Pongó Marcell vezérletével felzárkóztunk, a 26. percben pedig utolértük a belgákat (46-46). A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, és amikor úgy tűnt, kétpontos belga előnnyel zárul a szakasz, Pongó a dudaszó pillanatában a félpályáról dobott elképesztő triplát.

A záró negyedben az ezúttal is extrát hozó Mócsán Bálint szerzett két, majd egy pontot, így már néggyel vezettünk (64-60). És akkor jött a mindent eldöntő rövidzárlat. A belgák 14-0-s periódust produkáltak, és tíz ponttal megléptek (64-74). Csapatunk ugyan hatalmasat küzdve még visszakapaszkodott (80-83), de az idő kevés volt, így a belgák 89-83-ra győztek.

Azzal pedig a B divízióba taszították csapatunkat, amely hiába játszott most a legjobban, a negyedik negyed elején bekövetkezett érhetetlen rövidzárlat megpecsételte a sorsát. A magyar válogatott vasárnap 15.15 órakor Finnország ellen játszik, a találkozó tétje pedig mindössze annyi, hogy utolsó előttiként vagy nyeretlenül, utolsóként zárja az Eb-t.

U20-AS FÉRFI A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, HELSINKI
Mérkőzés a 13-16. helyért
Belgium–Magyarország 89-83 (20-14, 22-18, 18-29, 29-22)
Magyarország: Pongó 32/15, Mócsán 25/9, Antóni 2, Andrássy 6, Olasz 2. Cs.: Horváth K. 4/3, Peringer, Krivacsevics 10/3, Szabó D. 2, Demeter, Kis R. Szövetségi edző: Pór Péter

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS