“A Fradi annyit játszott, amennyit engedtünk nekik!”

A Ferencváros–Slovan Bratislava (1–2) BL-selejtezőt követő sajtótájékoztatón a vendégeket irányító Vladimír Weiss nagyon büszke volt csapatára.

Vladimir Weiss büszke csapatára (fotó: Török Attila)

„Nagy győzelmet arattunk, de még csak félidőben vagyunk. A Batumi elleni nyögvenyelős siker és a hétvégi bajnoki vereség után sokan nem hittek bennük. De ma megmutattuk ezen a meccsen a csapat erejét. Nem lesz könnyű a visszavágó, de bízok a csapatomban, nagyon büszke vagyok a mai játék után. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, fantasztikus hangulatban, egy-két kivételtől eltekintve minden megfelelő mederben, a fair play szellemében zajlott, ezt mindkét szurkolótábornak köszönöm, és a folytatásban is mindenkinek csak a mérkőzéssel kell foglalkoznia” – értékelt a lefújás után Vladimír Weiss.

„Jól védekeztünk, háromvédős rendszert váltogattunk, ezt próbáltuk már a bajnoki meccsen is, csak más játékosokkal, és így már kivitelezhető volt. A Fradi annyit játszott, amennyit engedtünk neki. A második félidőben kockázatot vállaltam, támadókat hoztam be, és ennek meg is lett az eredménye. Abban bízok, hogy jövő héten telt ház előtt, fantasztikus hangulatban ki tudjuk harcolni a továbbjutást” – fogalmazott a vendégek szakvezetője, aki több játékosa teljesítményét is külön kiemelte.

Hozzátette, az egyik céljuk az volt, hogy Esitit kikapcsolják a játékból, mert a Tobol ellen nagyon sok labda indult tőle. Sikerült megvalósítani az elképzeléseiket, azzal együtt, hogy a támadójátékban azért voltak hibáik.

Végezetül a Slovan magyar játékosáról, Holman Dávidról kérdeztük Weisst.

„Dávidnak türelmesnek kell lennie, mert hosszú sérülés után, nyolc hónapot követően tért vissza. De harcol, hogy bekerüljön a csapatba. Jó játékosnak tartom, ám a mai futballban sokat kell gürizni azért, hogy bekerülhessen valaki a kezdőbe” – fogalmazott a tréner.

(nemzetisport.hu)