A Haas nem tudja, hogy mi volt Grosjean gondja

F1

2016. szeptember 22. csütörtök, 06:13

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A francia F1-es pilóta szombaton a falnak csapódott, vasárnap el sem tudott rajtolni, az újonc csapatnál azonban nem jöttek rá, hogy mi lehet a probléma – Grosjean szerint ennél csak jobb jöhet.

Romain Grosjean számára a szenvedésről szólt a Szingapúri Nagydíj, a francia pilóta az első szabadedzéstől kezdve küzdött az autóval, szombaton kétszer is a falnak csapódott és teljesen elvesztette az önbizalmát. A vasárnapi futamon aztán végül el sem tudott rajtolni.

grosjean-haas-szingapúr-2016

“A kivezető körön tökéletesen működtek a fékek az első kanyarban, aztán hirtelen eltűnt a fékhatás, nem maradt semmi” – mondta erről Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. “Valami elektromos vagy elektronikus probléma okozhatta, vagy eltört valami, vagy kicsúszott egy kábel. A srácok szoftverproblémára gyanakodtak és újraindítottunk mindent, de nem működött. Még mindig nem tudjuk, hogy mi történt, mert a sebességváltót kell szétszednünk hozzá, de meg fogjuk tenni.”

Grosjeantól egész évben teátrális rádióüzeneteket hallhatunk, ebből pedig most sem volt hiány – a hétvége után érthetően rendkívül csalódottan nyilatkozott. “Nem hittem, hogy a szombatinál is rosszabb lehet a vasárnap, de így történt. Nem hibáztatok senkit, a srácok nagyon keményen dolgoztak, éppen ezért vagyok ennyire csalódott.”

“Az újraindítás nem hozott eredményt, szóval úgy véltük, hogy a probléma mechanikus. Ezért akartunk a bokszutcából rajtolni, de nem találtuk meg a problémát, a fékpedál egyszerűen beesett. Ez ez nagyon nehéz hétvége volt mindenki számára, de a következő ennél csak jobb lehet” – fűzte hozzá a francia.

Forrás: www.formula.hu – RSS