A Honvéd meghosszabbította fiatal csatára szerződését – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd fontos bejelentést tett a klub fiatal csatáráról…

 

A Budapest Honvéd hivatalos oldalán számolt be róla, hogy meghosszabbítottuk Simon Benedek szerződését, hiszen hosszú távon számítanak a korosztályos válogatott tehetség szolgálataira.

“Simon Benedek 2020 nyarán érkezett az akadémiánkra, 14 éves kora óta nálunk nevelkedik és fontos szerepet szánunk neki a jövőben. A célunk az, hogy fokozatosan építsük fel, ennek érdekében a szezon kezdete óta folyamatosan az első kerettel készül, kezdőként is szerepelt már a nagycsapatban. Eközben az NB II-es és az NB III-as együttesben is játszik, odafigyelve arra, a terhelés megfelelő elosztása a fejlődését szolgálja és mindig olyan kihívások elé állítsuk, amelyeknek köszönhetően előre tud lépni. Nemes feladat számunkra, hogy egyszerre óvjuk a tehetségeket, de közben bátran adjunk nekik lehetőséget. Ehhez elengedhetetlen a fokozatosság, no meg persze a bizalom, hiszen számunkra kiemelten fontosak a saját akadémiánkról érkező játékosok, alapvető része a klubmodellnek az ő felépítésük és szerepeltetésük, Benedek pedig ennek az irányvonalnak egy fontos képviselője” – mondta Kun Gergely, a Budapest Honvéd ügyvezetője.

A 17 éves támadó közel éve tartozik már a Honvéd kötelékébe, az U15-ös csapatban játszott először, aztán 2022 májusában góllal debütált a felnőttfutballban (a Dabas otthonában 4–3-ra megnyert NB III-as meccsen), míg tavaly az első csapatban is bemutatkozott. 2023 tavaszán részt vett a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságon, ahol ő szerezte a magyar válogatott első gólját és a nemzeti együttes egyik legjobbja volt a tornán.

“Örülök, hogy meghosszabbítottuk a szerződésemet, jólesett a klub részéről, hogy számítanak rám, aminek azért is örültem, mert ez egybeesett az elképzeléseimmel. Érzem, hogy bíznak bennem, szeretnék, hogy itt legyek és fejlődjek, én pedig élni akarok a lehetőséggel, a belém fektetett bizalommal – hangsúlyozta Simon Benedek. – Úgy gondolom, hogy az előttem álló egy-két év nagy hatással lehet a karrieremre, a mostani időszak meghatározhatja a következő öt-hat szezonomat. Nagyon sokat kell edzeni, tanulni, rengeteg munkára, alázatra van szükség, úgy vélem, ez elvárható is tőlem és eleget akarok tenni ennek az elvárásnak. Egy ideje már várok az első gólomra a nagycsapatban, ami fordulópont lehetne számomra, szeretném minél hamarabb megszerezni ezt a gólt és utána pedig további találatokat. Mostanában az NB III-as csapatban is lehetőséget kapok, 17 évesen azokra a játékpercekre is szükségem van. Az első keretnél jelenleg két rutinos középcsatár szerepel Bobál Gergely és Futács Márkó személyében, de nekem magamra kell figyelni, a fejlődésemre kell koncentrálni. Az én életem, az én karrierem, amiért én vagyok a felelős és mindent meg fogok tenni azért, hogy sikeres legyek!”

Simon a mostani szezonban kétszer kezdőként, míg nyolcszor csereként lépett pályára a Merkantil Bank Ligában, az NB III Dél-Keleti csoportjában pedig 13 találkozón szerepelt, 8 góljával (Haragos Viktorral holtversenyben) ő a második csapat házi gólkirálya.

fociclub

A A Honvéd meghosszabbította fiatal csatára szerződését – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.