A Kanyó-kupáért versenyeznek

Szombaton és vasárnap rendezik meg a budapesti Tornacsarnokban a leányutánpótlás országos tornászbajnokságát, amely idén is a Kanyó Éva-kupáért zajlik.

STJ Három korosztályban, ifjúságiban, kadetben és serdülőben rendezik meg szombaton és vasárnap 10 órától a budapesti Tornacsarnokban az utánpótláskorú leánytornászok legrangosabb hazai versenyét, az országos bajnokságot, amely idén is a Kanyó Éva-kupáért zajlik. Szombaton az egyéni összetett versenyt bonyolítják le, amely egyben selejtező a másnapi, szerenkénti finálékra. Az ifiknél az ob ez alkalommal is a Kanyó Éva-kupáért folyik, egyéni összetettben és gerendán is. A címvédő, békéscsabai Szujó Dorka (14) megint jó eséllyel pályázik az aranyérmekre.

Szujó Dorka idén is esélyes a Kanyó Éva-kupa elnyerésére Fotó: matsz.hu

Szujó Dorka idén is esélyes a Kanyó Éva-kupa elnyerésére  •  Fotó: matsz.hu

Tavaly izgalmas és színvonalas versenyeket hozott az utánpótlás-bajnokság. Egyéni összetettben az ifjúságiak versenyében Szujó Dorka, Jakab Noémi és Molnár Csenge nagy küzdelmet vívott, amelyből a békéscsabaiak sportolója került ki győztesen. A kadeteknél Bácskay Csenge és Székely Zója holtversenyben osztozott az első helyen. A serdülőknél két korosztályban hirdettek eredményt: a 2002–04-esek mezőnyében összetettben Makovics Mirtill, a 2005–06-osok között Szmirnov Anna nyert.

A szerenkénti döntőkben az ifiknél Szujó Dorka aranyérmes lett gerendán (és ezzel elnyerte a Kanyó Éva-kupát), illetve felemás korláton. Ugrásban Molnár Csenge, talajon pedig Jakab Noémi diadalmaskodott. A kadet szerenkénti döntőkben az ugrásban holtverseny alakult ki Schermann Bianka és Bácskay Csenge között. Schermann emellett gerendán és talajon is a legjobbnak bizonyult. Felemás korláton Székely Zója győzött. A serdülő korosztály szerenkénti döntőiben ugrásban Gesztesi Lili, felemás korláton Makovics Mirtill, gerendán Szujó Hanna, míg talajon Van der Sluis-Badics Charlotte volt a legjobb.

A múlt évi korosztályos ob-n taroló Szujó Dorkának idén már volt kiemelkedő nemzetközi eredménye is: a berni Európa-bajnokságon a juniorok egyéni összetett fináléjában a 18. helyen végzett. Edzője, Petrovszki Pál akkor azt nyilatkozta: „Már az is nagy fegyvertény volt, hogy Dorka 14 évesen az egyéni összetett fináléba jutott. Nagyon örülök, mert jól helytállt, higgadtan versenyzett.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS