A Kecskemét és a Vasas nyerte az alapszakaszt a Kiemelt-csoportban

roplabda0.JPG

Véget ért a férfi és a női NB I Liga Kiemelt-csoportjának alapszakasza. A Kecskemét, illetve a Vasas elsősége már hetek óta biztos volt, a középmezőny csapatai azonban fordulatos, izgalmas harcot vívtak a helyezésekért, főleg a férfiak mezőnyében.

A negyeddöntőben már érdekelt lesz az eddig a Közép-európai Ligában szereplő magyar bajnoki címvédő Kaposvár és Nyíregyháza, valamint a Gödöllő is.

A Kaposvár az ötödik helyen zárt a nemzetközi regionális sorozat tízcsapatos mezőnyében, de ettől függetlenül az első helyen lép be a magyar bajnokságba. A Kiemelt-csoport alapszakaszát meggyőző fölénnyel nyerte a Kecskemét, amely csak egyszer szenvedett vereséget, érdekes módon éppen a rendkívül hullámozóan teljesítő, az utóbbi évek bravúrjaiból idén keveset mutató MAFC-tól. Örömteli a szinte kizárólag fiatal játékosokra épülő Dunaferr és Kazincbarcika jó szereplése, mindkét egykori bajnokcsapat a mezőny első részében végzett. A Liga-csoport elnevezésű alsóházban a Szeged nyerte az alapszakaszt, a Debrecen lett a második. A csongrádiak a Szolnokkal, a hajdúságiak pedig a Csepellel játszanak oda-visszavágós osztályozót a Kiemelt-csoportba kerülésért.

A nőknél a magyar bajnoki címvédő Nyíregyháza az ötödik, a tavalyi ezüstérmes Gödöllő pedig a hetedik helyen zárt a Közép-európai Liga kilenccsatos mezőnyében, így a szabolcsiak az első, a gödöllőiek pedig a második helyen lépnek be a magyar bajnokságba. A Kiemelt-csoportban magabiztos, kiegyensúlyozott szerepléssel a Vasas végzett az élen, fővárosi riválisa a BSE meglepően harmatosan, hullámzóan teljesített. A Liga-csoportban az Angyalföldi DRC nyerte az alapszakaszt, ezért osztályozó nélkül a Kiemelt-csoportba került, a negyeddöntőben már pályára is lép. A Békéscsaba lett a második, így osztályozót vívhat a Tatabányával.

Az NB I Liga Kiemelt-csoportjának végeredménye

Férfiak
1. Phoenix Mecano-Kecskeméti RC 17 győzelem/1 vereség, 35 pont
2. Dunaferr SE 12/6, 30
3. Vegyész RC-Kazincbarcika 10/8, 28
4. Dág KSE 9/9 (39:30), 27
5. MAFC-Hartmann-Mapei 9/9 (37:36), 27
6. Csepel RC 5/13, 23
7. Szolnoki RK-SI 1/17, 19

Az osztályozó párosítása
Szolnoki RK-SI–Starcopy-Szegedi RSE
Csepel RC–Debreceni EAC

Nők
1. Vasas Opus-Via Óbuda 11 győzelem/1 vereség, 23 pont
2. BSE-FCSM 9/3, 21
3. Albrecht-Miskolci VSC-MISI 5/7, 17
4. BITT-Kaposvári NRC 4/8, 16
5. Tatabányai Volán SE 1/11, 13

Az osztályozó párosítása
Tatabányai Volán SE–Békéscsabai RSE
Az Angyalföldi DRC osztályozó nélkül feljutott a Kiemelt-csoportba.

www.hunvolley.hu
www.sportinfo.hu