A „kicsik” is nyertek

Győzelemmel kezdett az U18-as vízilabda-fiúválogatott a tófürdői nemzetközi utánpótlástorna első napján. Az augusztus végi montenegrói világbajnokságra készülő együttes, amely Ausztrália, Horvátország és Olaszország korosztályos csapata ellen mérkőzik, az első fordulóban az olaszokat verte 16-13-ra.

Majer Dániel Nem maradt magyar vízilabda nélkül pénteken az sem, aki esetleg elmulasztotta a felnőttválogatott japánok elleni riói győzelmét. Ehhez persze nem ártott a szombathelyi Tófürdőn tartózkodni, ott rendezik ugyanis az előző négy évben Savaria nemzetközi juniortorna néven ismert, idén a szponzora miatt nevet változtató vetélkedőt. Horkai György csapata az ausztráloknak a horvátok elleni 23-14-es győzelmét követően az olaszok ellen nem számíthatott könnyű 32 percre.

Az olasz kapus itt már csak nézett Forrás: frisss.hu

Az olasz kapus itt már csak nézett  •  Forrás: frisss.hu

Az első negyedben Vadovics, Nagy Ádám és Sebestyén Balázs góljával kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat, igaz, Baviera az első magyar találat után még egyenlített. Onnan sikerült visszajönniük az olaszoknak 3-3-ra, Sebestyén újabb gólja azonban ismét magyar előnyt jelentett. Ezt De Michelis találata tüntette el a negyed végére, gólgazdag játékrészt produkáltak tehát a csapatok (4-4).

A második negyedben felcserélődtek a szerepek, az olaszok szereztek vezetést, Manzi még a félpálya közeléból is betalált, nekünk kellett egyenlíteni kétszer is, másodszorra ráadásul 5-7-ről. De Vadovics és Burián Gergő megoldotta, utóbbi ötméteresből állította be a félidei 7-7-es állást.

Az első két gólig úgy tűnt, a második játékrészben minden folytatódik ott, ahol pár perccel korábban abbamaradt. Az olaszok 8-8-nál azonban ismét elléptek két góllal, ezúttal viszont nem tudtunk egyenlíteni a negyed végéig, sok volt a kihagyott ziccer, így 11-9-es itáliai előnyről fordultak a hajrára a csapatok.

Burián Gergő góljaival egyenlítettünk (11-11), visszatért a koncentráció, jól járatták a labdát a magyar fiúk. Manzi újra előnyhöz juttatta az olaszokat (11-12), majd 13-13-ig ismét fej fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékba a magyar együttes tette magát jobban, Vadovics, Teleki, majd ismét Vadovics volt eredményes, így a találkozót addig nem látott különbséggel, 16-13-ra nyert Horkai György csapata.

– Hasznos találkozót játszottunk, az olaszok ellen mindig nagyon kemény és tanulságos meccsre lehet számítani – mondta honlapunknak a hat gólt szerző Vadovics Viktor. – Végig szoros volt az összecsapás, néha elmentek egy-két góllal, de mindig sikerült ledolgoznunk a hátrányunkat. A végén csapatjátékkal és kemény védekezéssel megfordítottuk az eredményt, gratulálok a csapatnak. Köszönjük a szurkolást, nagy erőt adott nekünk a végjátékban.

Legközelebb szombaton este fél 7-kor, a horvátok ellen száll vízbe a válogatott.

U18-AS NEMZETKÖZI TORNA, SZOMBATHELY
1. forduló
Magyarország–Olaszország 16-13 (4-4, 3-3, 2-4, 7-2)
Magyarország: Leposa – Zerinváry, VADOVICS 6, Nagy Á. 1, TELEKI 2, Kósa. Csere: Baksa 1, Sebestyén 2, BURIÁN 3/1, Sugár 1, Lukács, Fekete, Bányai. Szövetségi kapitány: dr. Horkai György

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS