A legjobbak között

Lehmann Bence az előkelő kilencedik helyet szerezte meg a triatlonosok junior Európa-bajnokságán. Putnóczki Dorka elsőéves ifjúságiként a tizenharmadik helyen végzett meg Lisszabonban.

UP-info „Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője úszásban a korosztály élmezőnyébe tartozik Európában. Kerékpáron technikás és erős, amire a sportcsarnokon való keresztültekeréskor szüksége is lesz. Tavaly a korosztályos Eb-n és a vb-n is indult, a rutinja sokat érhet a versenyen” – olvasható az ifjúsági olimpiai nyolcadik helyezett 19 éves triatlonista junior Európa-bajnokság előtti jellemzésében a szövetség honlapján.

Lehmann Bence kilencedikként ért a célba Lisszabonban Forrás: tiszaujvaros.hu

Lehmann Bence kilencedikként ért a célba Lisszabonban  •  Forrás: tiszaujvaros.hu

Nos, a rutinja valóban hasznára vált az utolsó éves juniornak a lisszaboni kontinensviadalon, hiszen a 75 fős gigamezőnyben az előkelő kilencedik helyet szerezte meg. A szövetség beszámolója szerint az úszásban szintén erős, két ifjúsági korú versenyzővel, Lehmann Csongorral és Soós Gergővel együtt az első szám után kerékpáron esélye volt, hogy az első bolyba kerüljön.

A futást abban is kezdte meg a tizenötödik helyről, míg öccse a második boly elején, a 27. hely, Soós pedig a 45. hely környékéről vágott az utolsó számnak. Lehmann az első kör végén már a nyolcadik helyen futott, s bár a célba kilencedikként ért, az is kiemelkedő eredmény.

Nem különben dicséretes Lehmann Csongor 20. helye az idősebbek között, a 44. helyen végzett Soóssal együtt rengeteg tapasztalatot szereztek, amit a jövőben saját korosztályukban is hasznosíthatnak.

Ugyanez igaz Putnóczki Dorkára is, aki az ifjúságiak között is csak elsőéves, ellenben a szezonban már junior Európa Kupa-versenyen is dobogóra állhatott. A magyar lányok közül neki sikerült a legjobban a verseny: az úszás után a második helyen állt, a kerékpárról az első, húszfős bollyal szállt le, és tizenharmadikként futott célba.

A szintén ifjúsági korú Petrov Dorka a 36. helyen végzett, kerékpárral bukott, de megúszta néhány horzsolással. A csapat legrutinosabb tagja, Bicsák Flóra nem tudta megismételni a két éve elért kilencedik helyét, ezúttal be kellett érnie a harmincnyolcadikkal. Bár a futásnak még vele együtt vágott a junior országos bajnok Sebők Klaudia, ő végül feladni kényszerült a versenyt.

A fiúk között a spanyol Javier Lluch Perez, a lányok 54 fős mezőnyében a francia Cassandre Beaugrand lett az Európa-bajnok.

A részletes eredmények ITT és ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS