A Lens 23 éves csatára a Milan nyári célpontja

Olasz jelentések szerint Lois Openda, a francia élvonalban szereplő Lens csatára a Milan egyik legfőbb kiszemeltje csatárposztra a soron következő szezonra.

Jelenleg úgy tűnik, hogy csatárposzton Olivier Giroud az egyetlen, aki maradni fog a Milannál, mivel Zlatan Ibrahimovic szerződése lejár és Divock Origi nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A klub prioritásként tekint a csatárposzt megerősítésére, így erre a posztra két játékos is érkezhet a nyáron.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Paolo Maldini és Frederic Massara elsődleges célpontja a csatárposztra Openda, aki az aktuális idényben nem akármilyen teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet a Lens színeiben.

A belga válogatott csatár fiatal, nagyon gyors, gólerős és meglehetősen hatékony az ellenfél kapuja előtt. Az aktuális idényben 36 mérkőzésen 19 alkalommal volt eredményes és 3 gólpasszt osztott ki a francia élvonalban a második helyen tanyázó Lensben. Nagyon pozitívak a benyomások és az értékelések Opendával kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy minden képessége megvan ahhoz, hogy kiváló középcsatárrá váljon.

A Gazzetta értesülései szerint Openda ára körülbelül 25 millió euróra tehető. A játékos fontos célja, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepeljen.