A Milan amerikai turnén vesz részt a nyáron

A klub hivatalos bejelentése alapján a Milan ismét a tengerentúlra látogat a nyári felkészülési időszakban egy rangos előszezoni turnéra.

A „Soccer Champions Tour” egy új, nagyszabású futballbemutató sorozat, amelynek keretében a világ hat legikonikusabb futballklubja, az AC Milan, a Real Madrid, az FC Barcelona, a Juventus, a Manchester United és az Arsenal részvételével nyolc felkészülési meccset rendeznek.

„Az AC Milan örömmel jelenti be, hogy a klub idén nyáron az Amerikai Egyesült Államokba utazik egy szezon előtti turnéra, amelynek keretében a Rossoneri részt vesz a 2023-as Soccer Champions Tour elnevezésű felkészülési tornán.”

A Milan három mérkőzést fog játszani az amerikai turnén a 2023/2024-es szezonra való felkészülés jegyében. A csapat július 23-án a Real Madrid ellen kezd Los Angelesben, majd július 27-én a Juventus ellen lép pályára. A felkészülési torna zárásaként augusztus 1-én a Rossoneri az FC Barcelonával csap össze Las Vegasban.

A piros-feketék legutóbb 2019 nyarán jártak az Egyesült Államokban, ráadásul öt éve amerikai kezekben van a klub, hiszen 2018-tól 2022-ig az Elliott Management irányított, míg tavaly nyár óta a RedBird Capital Partners a tulajdonos. A Milan nagy népszerűségnek örvend az USA-ban, ezt bizonyítja a YouGov nemzetközi piackutató cég elemzése is, amely szerint az AC Milan a legelismertebb olasz futballmárka az USA-ban.

A MILAN MÉRKŐZÉSEI AZ USA-BAN:

2023. július 23.
REAL MADRID – MILAN
Rose Bowl Stadium, Los Angeles

2023. július 27.
JUVENTUS – MILAN
Dignity Health Sports Park, Los Angeles

2023. augusztus 1.
MILAN – FC BARCELONA
Allegiant Stadium, Las Vegas