A Milan delegációja találkozott Milánó polgármesterével

A Milan a La Maura lóversenypálya területén szándékozik megépíteni önerőből az új saját stadionját és csütörtökön a klub felsővezetése fontos megbeszélést tartott Milánó polgármesterével is. Mint arról beszámoltunk, Gerry Cardinale – a RedBird Capital Partners vezetője – a terveknek megfelelően megérkezett Milánóba, hogy felgyorsítsa a stadionprojekt előrehaladását.

A MilanNews tájékoztatása szerint Cardinale csütörtökön Giorgio Furlani vezérigazgató és Paolo Scaroni elnök társaságában találkozott Milánó polgármesterével, Giuseppe Salával. A klub vezetői ismertették, hogy a La Maurát választották ki az új stadion helyszínének.

Sala szavai a találkozó után: „A Milan megerősítette szándékát, hogy előrehaladjon a folyamat a La Maura területén. Azt kértem, hogy először is hivatalosan erősítsék meg, miszerint nem szándékoznak tovább folytatni a San Siro melletti projektet. Ami a La Maurát illeti, tudomásul vettem a szándékukat. Szükség van egy projektvázlatra, amit bemutatnak nekünk és arra. hogy mit kérnek tőlünk a folyamat elindításához.”

A RedBird önerőből kívánja felhúzni az új létesítményt. A várakozások szerint körülbelül két hét múlva az illetékesek bemutatják a terveket és az új projekt részleteit Milánó polgármesterének. Jelenleg nincs tervben találkozó Cardinale és az Inter elnöke, Steven Zhang között. Minden jel arra utal, hogy a piros-feketék kiszállnak a 2020-ban kezdődött új San Siro közös stadionprojektből.

A délutáni órákban Cardinale találkozott Lombardia régió elnökével, Attilio Fontanával is. Az amerikai üzletembert a megbeszélésre Giorgio Furlani mellett Tim Romani, a CAA Icon vállalat alapítója és elnöke is elkísérte. A CAA Icon egy világszínvonalú, vezető nemzetközi vállalat, amely sportlétesítmények tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A RedBird őket választotta ki tanácsadónak a Milan leendő új stadionja ügyében.

„Jól sikerült a találkozó, dolgozunk az ügyön.” – fogalmazott Cardinale a Lombardia elnökével folytatott megbeszélést követően a helyszínen jelenlévő újságíróknak.

A Repubblica szerint a Milan terve egy három gyűrűs, 70 ezer férőhelyes új stadion.