Újabb topklub versenybe száll Rafael Leaóért

A francia élvonalban szereplő Paris Saint-Germain érdeklődést mutat Rafael Leao iránt és a nyári átigazolási időszakban ajánlatot készül tenni érte.

A portugál válogatott támadó szerződése 15 hónap múlva, 2024 nyarán jár le a Milannal és a klub már hónapok óta azon dolgozik, hogy megállapodásra jusson vele a kontraktus meghosszabbításáról. Ugyan az utóbbi időben nem történt előrelépés az ügyben, a Milan vezetősége továbbra is optimista és bízik abban, hogy sikerül lezárni a hosszabbítást.

Daniele Longo, a Calciomercato transzferguruja szerint újabb topklub szemelte ki magának Rafael Leaót, nevezetesen a Paris Saint-Germain, ahol a nyáron átalakulhat a támadó-szekció, hiszen Lionel Messi szerződése lejár és egyelőre még nem jött létre a hosszabbítás.

Luis Campos sportigaztató egyik legfőbb kiszemeltje Leao, akinek egy 150 millió eurós kivásárlási záradék szerepel a szerződésében. Amennyiben a milánói együttesnek nyárig nem sikerül hosszú távra hosszabbítani vele, akkor a Milan vezetői értékesíthetik a 23 esztendős támadót a legmagasabb ajánlatot tevő klubnak, így elkerülve azt a forgatókönyvet, hogy egy évvel később a szerződés lejártával ingyen veszítsék el.

Az elmúlt hónapokban a Manchester Cityvel és a Chelsea-vel is szóba hozták Leaót.

A portugál támadó a 2022/2023-as szezonban eddig 35 tétmeccsen 9 gólt szerzett és 10 gólpasszt osztott ki azok után, hogy az előző idényben oroszlánrészt vállalt a Scudetto megnyerésében és megválasztották a Serie A legjobb játékosának.