A Milan panaszt készül tenni az UEFA-nál

Olasz lapértesülés szerint nem marad következmények nélkül Cüneyt Cakir tevékenykedése a keddi Milan-Atlético Madrid elleni mérkőzés után.

A La Gazzetta dello Sport a mai számában arról ír, hogy a Milan vezetősége készen áll hivatalos panaszt benyújtani az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felé a katasztrofális játékvezetés miatt.

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője úriemberhez méltóan reagált, amikor a játékvezetésről kérdezték a mérkőzés lefújása után, míg Paolo Scaroni elnök diplomatikus válasszal kerülte ki a kérdést és azt mondta, hogy soha nem kommentálja a játékvezetést. A klub hivatalos úton panasz formájában fejezheti ki elégedetlenségét, hogy hasonló helyzetek ne forduljanak elő ilyen nagy téttel bíró meccseken.

A lap szerint Cakir eltiltást kaphat az UEFA-tól a Milan-Atlético mérkőzés után.

Ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni a VAR felelőssége mellett sem, amelynek a 97. percben vissza kellett volna vonnia Cakir ítéletét, hiszen a felvételek alapján egyértelműen látható, hogy Thomas Lemar kezéről pattant a labda Pierre Kalulu karjára.

Luca Marelli, korábbi olasz játékvezető: “Ez volt az első alkalom, hogy a VAR szobában török játékvezetők ültek. Talán nem álltak még készen, ugyanis Cakir munkáját az elmúlt években a VAR esetében mindig külföldi nemzetiségű bírók segítették, mert a török játékvezetők nem voltak ezen a szinten.”