A Milan reagált a Leaóról szóló hírekre

A Milan hivatalosan is reagált a ma reggel megjelent valótlan híresztelésekre Rafael Leao jövőjével kapcsolatban.

A La Gazzetta dello Sport a keddi címlapján közölte, hogy megszakadtak a tárgyalások a Milan és Leao között a szerződés 2027-ig történő meghosszabbítása ügyében. A lap szerint összeomlottak a tárgyalások a felek között és Maldini négyszemközt beszélt a játékossal, megpróbált hatni rá, azonban ez nem hozta meg a várt hatást a hosszabbítás érdekében.

Továbbá a Gazzetta arról is írt, hogy a kapcsolatszakadás egyik oka az volt, hogy Leao és az ügynökei szerették volna 150 millió euróról 70-80 millióra csökkenteni a játékos szerződésében lévő kivásárlási záradékot, amit a klub határozottan visszautasított.

A Milan a délutáni órákban hivatalosan is cáfolta a megjelent híreszteléseket és helyzetjelentést adott Leao szerződéshosszabbítása ügyében.

“Tekintettel a La Gazzetta dello Sport újságban ma megjelent cikkre az AC Milan szeretné tisztázni, hogy nem szakadtak meg a tárgyalások Rafael Leaóval.”

“A felek közötti állítólagos megszakadt kapcsolatról szóló újságírói felvetés nem csupán teljes mértékben megalapozatlan, de káros is a klubra és a játékosra nézve. Valójában derűs és profi szakmai légkörben folytatódnak a megbeszélések Leaóval és az ügynökével.” – olvasható a Milan hivatalos bejelentése.

Az olasz lap valótlan híresztelése nagy feszültséget kelt a szurkolók körében és rendkívül negatív hatást fejt ki, továbbá ártalmas a klub megítélésére nézve.

A portugál válogatott támadónak 2024. június 30-ig szól az aktuális szerződése a Milannal és jelenleg éves szinten nettó 1,5 millió eurót keres.