A Milan reagált a pénzügyi szabálysértést érintő eljárásokra

Nemrég olyan híresztelések láttak napvilágot, amelyek szerint a Milan is érintett az Olaszországban kirobbant hamis tőkenyereséggel és játékosigazolások szabálytalan elszámolásával kapcsolatos vizsgálatokban.

Bombaként robbant az olasz és a nemzetközi futballvilágban az Olasz Labdarúgó Szövetség bejelentése, amely szerint a Fellebbviteli Bíróság 15 pontos levonással sújtotta a Juventus együttesét, miután pénzügyi szabálytalanságokat követett el. A klub vezetői – akik november végén lemondtak a pozíciójukról – hamisították a könyvelési kimutatásokat, ezáltal hamis tőkenyereséget könyveltek el. A vád szerint néhány játékos esetében a valós értéküknél jelentősen magasabb árat határoztak meg.

Nemrég olyan pletykák láttak napvilágot, amelyek szerint a Milan is érintett az ügyben és vizsgálat indul a klub ellen.

Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője arról számolt be, hogy a klub megerősítése alapján a Milan nem érintett a pénzügyi szabálytalanságokkal kapcsolatos eljárásokban. A klub cáfolta és teljes mértékben alaptalannak nevezte a megjelent híreszteléseket.

A Sky Sport Italia a napokban szintén megerősítette, hogy a Milan ellen nem zajlik eljárás a hamis tőkenyereség ügyben.

A La Gazzetta dello Sport szerint az ügyben érintett többi nyolc klub (Sampdoria, Empoli, Genoa, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli, Novara) nem kapott pontlevonást, hanem megúszta kisebb-nagyobb pénzbüntetéssel, de számos sportvezetőt eltiltottak.

Tags:  ,