Ibrahimovic a szezon végén visszavonul?

A La Gazzetta dello Sport a mai számában Zlatan Ibrahimovic jövőjével foglalkozott és a jelenlegi helyzet alapján az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az idény végén befejezi a játékospályafutását.

A 41 esztendős csatár pontosan 8 hónappal ezelőtt, 245 napja lépett pályára legutóbb, méghozzá csereként beállva a Sassuolo elleni 3-0-ra megnyert bajnokin az előző idény végén. A Scudetto megnyerése után néhány nappal a svéd klasszis kés alá feküdt és megoperálták a térdét, amely romokban volt. A műtéti beavatkozás elkerülhetetlen volt az elülső keresztszalagjának rekonstrukciója és oldalsó megerősítése, valamint a meniszkuszának helyreállítása céljából.

A La Gazzetta dello Sport szerint a fizikális állapotát elnézve Ibrahimovic nagy valószínűséggel a szezon végén visszavonul a profi labdarúgástól. A lap azt írja, hogy jelenleg 0 százalék az esély arra, hogy szerződést hosszabbítson a Rossonerivel.

A térdműtétet követően az orvosok körülbelül 7-8 hónapra becsülték a felépülését, így értelemszerűen ebben a szezonban még nem lépett pályára. Ibra jelenleg személyre szabott edzésprogramot végez Milanellóban és fokozatos terhelést kap a térde. Egyelőre még nincs hír arról, hogy mikor végezhet újra teljes értékű edzésmunkát a csapattársakkal. Korábban kellő óvatossággal a február 14-i Tottenham elleni Bajnokok Ligája-meccset tűzték ki a visszatérésnek, viszont a jelek arra utalnak, hogy azon a meccsen egyáltalán nem biztos, hogy bevethető lesz.

Felmerült annak a lehetősége, hogy Ibrahimovic a jövőben csatlakozzon a Milan vezetőségéhez a visszavonulása után és a Gazzetta szerint a nagyköveti pozíció is kilátásban van a svéd klasszis számára.

A 41 éves csatár 159 tétmeccsen lépett pályára a Milanban és 92 gólt szerzett illetve 35 gólpasszt osztott ki, valamint 2 Scudettót és 1 Olasz szuperkupát nyert a csapattal.