A Milannak nem prioritása védőt igazolni

Olaszországi jelentések szerint nem várható különösebb játékosmozgás a védelemben a Milan háza táján és a klub vezetősége más posztok megerősítésére koncentrál.

A csapat 36 forduló alatt 42 gólt kapott az aktuális idényben, ami a második legmagasabb szám az Atalanta után a Serie A első hét helyezettjét tekintve. Összehasonlításképpen az előző idényben a bajnoki címet nyerő Milan kapuját 31 alkalommal vették be.

A La Gazzetta dello Sport jelentése szerint a Milan vezetősége nem fog középhátvédet igazolni a nyári átigazolási időszakban. Fikayo Tomori és Pierre Kalulu továbbra is élvezi a vezetőség és az edző bizalmát annak ellenére, hogy idén kissé visszaesett a teljesítményük az előző idényhez képest. Mindketten maradni fognak a következő szezonban is, továbbá Simon Kjaer a vezéregyéniségének, a stabilitásának, a megbízhatóságának és a tapasztalatának köszönhetően ideális választás akár a kezdőcsapat tagjaként, akár csereként, míg a tavaly nyáron 7 millió euróért igazolt Malick Thiaw kiváló benyomást keltett a teljesítményével a szezon második felében.

Ami a szélsőhátvéd posztot illeti: Sergino Dest a nyáron távozik a kölcsön lejártával és Davide Calabria illetve Alessandro Florenzi személyében két jobbhátvéd áll rendelkezésre, valamint szükség esetén a jobbhátvédből belsővédővé váló Kalulu is bevethető ezen a poszton. Balhátvédként Theo Hernández kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból. A cseréjének, Fodé Ballo-Tourénak kérdéses a jövője és könnyen elképzelhető, hogy a szenegáli válogatott futballista helyére új balhátvéd fog érkezni.

Jelenleg a Milan vezetősége számára nem prioritás a védelembe igazolni és sokkal fontosabb lesz a középpálya illetve a támadó-szekció, különös tekintettel a csatárposzt jelentős mértékű megerősítése a következő hónapokban.