De Ketelaere ott lesz az U21-es Európa-bajnokságon

A Milan támadó-középpályása is meghívót kapott a belga U21-es válogatottba a júniusban kezdődő U21-es Európa-bajnokságra.

Június 21. és július 8. között kerül megrendezésre az U21-es Eb, amelynek Románia és Grúzia ad otthont. Belgium az A-csoportban szerepel a házigazda Grúziával, valamint Portugáliával és Hollandiával együtt.

A La Gazzetta dello Sport megerősítette, hogy De Ketelaere ott lesz az U21-es Európa-bajnokságon, ugyanis meghívót kapott a nemzeti csapatba. Charles számára a nyári torna remek lehetőséget kínál arra, hogy meggyőzze Stefano Piolit. De Ketelaere mellett egy másik jelenlegi Milan-játékos, Aster Vranckx is meghívót kapott az U21-esek közé.

A 22 esztendős futballista tavaly nyáron érkezett a Club Brugge együttesétől egy fantasztikus idény után, viszont eddig nem tudott meggyőző teljesítményt nyújtani és a játéka messze elmarad az előzetes várakozásoktól. De Ketelaere a kezdeti hónapokat követően kiszorult a kezdőcsapatból és azóta többnyire csereként jut szóhoz a Milanban. Az idei szezonban 39 meccsen több mint 1400 játékperce van, a mérlege mindössze 1 gólpassz.

A Milan szándéka egyértelmű és nem fogja eladni De Ketelaerét a közelgő nyári átigazolási időszakban. A vezetőség bízik abban, hogy a belga futballista második szezonja sokkal pozitívabb lesz és a fiatal tehetség formába fog lendülni. Ebben sokat segíthet az U21-es Eb, hogy a nyáron megmutassa a képességeit és önbizalmat szerezzen a következő idényre.