A Miskolc óvást nyújtott be

miskolc20170901

6-3-ra megnyerte a Tatabánya a Miskolc elleni meccset a férfi Ob I 4. fordulójában. Ám a találkozó nem múlt el felhőtlenül.

miskolc20170901

Fotó: Miskolc VLC / facebook

Mint ismeretes, a Miskolc 6-3-ra elveszítette a Tatabánya elleni meccset, ám műhibűra hivatkoznak és újrajátszást kérnek az MVLSZ-től.

A klub kérelmét beadta a szövetségnek indoklással, alant látható a videó felvétele.

A Miskolc facebook-on olvasható indoklása:

“Tatabányai mérkőzés óvása:

A játékvezetők által megítélt gólt Bors László ellenőr megmagyarázhatatlan okokból visszavonatta és Bowen ellen brutalitást ítéltetett. 50 mp-el a mérkőzés vége előtt 5-4 helyett a megítélt 5 méteressel 6-3ra alakult az állás, ami a végeredményt is jelentette.
Az MVLC a mérkőzés felvételéből kiragadta az ominózus esetet, amikor Katonás Gergő akadályozta a szabaddobás elvégzésében Bowent, ki lett állítva a játékvezetők által, Bowen passzolt, visszakapta és gól.

Bors László ezt visszavonta, Bowent brutalitástért kiálították és büntetővel jöhetett a Tatabánya. Ezzel a végeredményt súlyosan befolyásolta, mivel 5-4nél 50mp maradt volna még a mérkőzés végéig.

Óvásunkat a mai napon elküldtük a MVLSZ versenybizottságának, a vízilabda szövetség elnökének Kemény Dénesnek és az alelnöknek Molnár Tamásnak. Az írásos anyaggal és a felvétel tárgyi bizonyítékkal reméljük, hogy az illetékeseket teljes mértékben meggyőzi arról, hogy egy műhiba történt.

Az MVLC kéri a mérkőzés újrajátszását.”

Amint lesz további fejlemény az ügyben, természetesen beszámolunk róla…

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS