A nagyot bukott Anglia szövetségi kapitánya: „Én vagyok a megfelelő ember arra, hogy a csapatot a vb-n vezessem”

Gareth Southgate-et egyre többen támadják hazájában a sorozatos gyenge eredmények miatt, de a trénernek még van némi hitele, köszönhetően annak, hogy a 2018-as világbajnokságon elődöntőbe jutott, a tavaly nyári Európa-bajnokságon pedig a második helyen végzett.

De az angol szurkolók legutóbb már kifütyülték őt Milánóban, a pénteki, Olaszország elleni 1-0-s vereséget követően. Angliának már csak egy meccse van hátra, hétfőn a Wembleyben Németország ellen, mielőtt november 21-én, Irán ellen megkezdődnek a szigetországiak számára a vb-küzdelmek.

Úgy gondolom, én vagyok a megfelelő ember arra, hogy a csapatot a tornán vezessem. Úgy gondolom, így kétségkívül stabilabb lesz a helyzet

– mondta Southgate.

Nem hiszem, hogy az Olaszország elleni teljesítmény olyan gyenge volt, és tudom, hogy e miatt gúnyos megjegyzéseket fogok kapni, csak azért, mert egy rosszabb sorozaton vagyunk túl – utalt arra is a tréner, hogy Anglia öt Nemzetek Ligája-mérkőzésen – Magyarország, Olaszország és Németország ellen – egyetlen gólt sem tudott szerezni akcióból. Ki is esett már az A-divízió 3. csoportjából.

De Southgate megvédte csapatát, mivel szerinte olyan világbajnoki felkészülést élnek át, mint még soha. Mindössze nyolc nap választja el majd a Premier League utolsó fordulójának mérkőzéseit Anglia katari nyitómeccsétől, így nem marad sok idő a torna előtti barátságos mérkőzésekre.

Játszunk és játszottunk néhány topszintű csapattal és ettől jobbak leszünk. A múltban voltak barátságos mérkőzések, aztán jött helyettük a Nemzetek Ligája, de ez volt az első alkalom, hogy ilyen magas szintű ellenfelekkel találkoztunk, és ez elég gyakran arcon is ütött minket. Most már ismerjük a szintet, most már tudjuk, hogy miben kell javulnunk, és az eddigi mérkőzések minőségének köszönhetően jobb helyzetben leszünk majd – fogalmazott a korábbi válogatott védő.

Nemzetek Ligája: Hollandia és Horvátország már döntős, a franciák túlélték a zakót – videók