Rossi: “Az erősebb csapat nyert, de a magyar szívet is láthattuk” – a kapitány az elképesztő szurkolókat is méltatta

Mint ismert, a magyar válogatott 2-0-ra kikapott Olaszországtól a Nemzetek Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, ezzel pedig eldőlt, hogy a mieink a második helyen végeztek az A divízió 3. csoportjában, míg az olaszok továbbjutottak a final fourba.

A lefújást követően a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi így értékelte a látottakat az M4 Sporton.

– A szurkolóink elképesztőek, hihetetlenek, ilyet nagyon nehéz más országban találni. Jobb ajándékot akartunk volna adni Szalai Ádámnak, mindent megpróbáltunk, mindent beleadtunk, de hibákat követtünk el, ami sokba került, mivel Olaszország ellen játszottunk, amely ne felejtsük el, hogy az Európa-bajnok. De azt is elmondhatom, hogy az olaszok is megszenvedtek ellenünk. Sajnálatosan odaajándékoztunk nekik egy gólt, majd a második félidő elején kaptunk még egyet,

de a hozzáállással, a vággyal, az akarattal kapcsolatban nem lehet okom a panaszra, a magyar szívet láthattuk ma este, és ezért örülök. Kivívtuk az összes európai csapat tiszteletét és nagyon örülök mindezért.

Gratulálok a honfitársaimnak, hiszen ők jutottak tovább a négyes döntőbe, ma este az erősebb csapat nyert, de mindent megtettünk, hogy ez ne így legyen. Miután a saját csapatomnak gratuláltam, az ellenfélnek is kell. Új csapatkapitányt kell keresni és ez nem lesz könnyű, vannak nehezen pótolható játékosok, de az élet megy tovább, úgyhogy boldogulnunk kell – zárta Rossi.

NL: Szalai Ádám sírva énekelte a himnuszt és beérte Grosics Gyulát az örökrangsorban – minden hír a magyar válogatott meccseiről!