A német atlétanő, Alica Schmidt kihívta 400 méterre Erling Haalandot

Amióta 2017-ben egy ausztrál magazin a világ legszexibb atlétájaként írta le, ugrásszerűen megugrott követőinek száma, így Alica Schmidt már négymillió rajongót számlál az Instagram-oldalán.

Alica Schmidt (fotó:DPA)

A 23 éves futó a 2017-es U20-as Európa-bajnokságon ezüst-, a 2019-es U23-as Eb-n bronzérmet szerzett a német 4×400-as váltóban, a felnőttek között azonban Budapesten érte el eddig legnagyobb sikerét, amikor a mix váltóval vasárnap a 7. helyen ért célba.

Schmidt ugyanakkor másik sportágba is belekóstolt, hiszen

dolgozott a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának erőnléti edzőjeként is.

2020-ban így jött a nagy ötlet, hogy kihívja egy 400 méteres versenyre a csapat világbajnokát, Mats Hummelst, akit le is győzött.

A norvég Dagbladet a 4×400-as vb-döntő után találkozott Alica Schmidttel, és emlékeztette a Hummels elleni párharcra.

Nagyon szép élmény volt egy ilyen jó futballistával versenyezni, örülök, hogy legyőztem őt – mondta.

A lap felvetette, vajon mire menne, ha Erling Haalandot is kihívná ugyanilyen távon?

„Nem tudom. 400 méteren talán legyőzném, 200-on szerintem keményebb lenne. De szívesen vállalnám” – mondta, hozzátéve, talán egyszer küld majd egy ilyen felkérést a Manchester City fiatal csillagának.

„Itt az alkalom” – javasolta a Dagbladet riportere, mire a német sportoló valóban üzent az éteren keresztül.

– Haaland, ha készen állsz ellenem futni, szeretném kipróbálni, ki a gyorsabb kettőnk közül

– mondta a kamera felé fordulva. A felek nem először találkoznának, hiszen a norvég futballista szintén szerepelt Dortmundban, és dolgozott együtt Alica Schmidttel.

Az közismert, hogy a csatár édesapja, Alf-Inge Haaland ugyancsak norvég válogatott labdarúgó volt, aki megfordult az angol élvonalban. Azt viszont már kevesebben, hogy édesanyja, Gry Marita egykoron hétpróbában norvég bajnoki címet is szerzett.

(24.hu)

Post Views: 5

JochaPress